"Ferari će dodati gas da ne ode mast u propast"
"Ferari će dodati gas da ne ode mast u propast"

Ferari sa koferom turbo novotarija kreće put Kanade

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.06.16. | 09:30

„U Kanadi ćete uz ubrzani razvojni program i nadogradnje motora videti potpuno drugi Ferari“, tvrdi uporni Mauricio Arivabene

Ferari će dodati gas da ne ode mast u propastŠta se desi kada se šampionske ambicije istope poput sladoleda na suncu? U većini slučajeva pad sportskog morala bi bio za očekivanje, ali ne i u slučaju Ferarija. Iz Maranela pred Veliku nagradu Kanade stiže izvanredna vest u kojoj se kaže da će bolidi Kimija Rajkonena i Sebastijana Fetela dobiti nove turbo punjače, ali i neka nova podešavanja koja će rasteretiti čini se malaksale agregate. U praksi to znači da u Ferariju znaju šta ih je mučilo od početka sezone pa zato neki od inženjera tvrde da će uz izmene na pogonskim jedinicama Ferarijevi bolidi biti brži za pola sekunde.

„Mi ubrzavamo naš razvojni program za Kanadu. Tamo ćete videti drugi Ferrari. Da bi bili konkurentni mi moramo da napravimo napredak na svakoj trci i to je ono što se od nas očekuje. Nadogradnje motora stižu trku VN Kanade", kaže tvrdokorni optimista, direktor tima iz Maranela, Mauricio Arivabene.

Izabrane vesti

Kada se sve uzme u obzir Ferari je u debelom minusu od početka sezone. Najave iz tabora italijanske ekipe o borbi sa Mercedesom za sada su ostale samo mrtvo slovo na papiru. Rezultati su demantovali na veoma neugodan način sve Ferarijeve želje, pa je blaga indisponiranost Rajkonena i Fetela i više nego očekivana kada se uzme u obzir da je trenutna forma Red Bula znatno bolja od Ferarijeve.

Tim iz Maranela je jednostavno morao nešto da učini na tom planu. Ukoliko se uzme u obzir da i Red Bul u Kanadu dolazi sa novim, unapređenim Reno agregatom, ali i da Daniel Rikardo i Maks Verstapen najavljuju da će uz poboljšanja biti brži u svakom krugu jasna je priroda italijanse nesanice.

Sve to su dobre poruke iz ekipa, pa treba očekivati uzbudljivu partiju u Kanadi. Hoće li Ferari moći da stigne Mercedes na narednoj trci? Zaljubljenici u najbrži cirkus bi svakako želeli da može kako bi se završila još jedna era dominacije jedne ekipe u Formuli 1.

(Foto:Action Images)


tagovi

Sebastijan FetelMauricio ArivabeneMaks VerstapenKimi RajkonenFormula 1Daniel Rikardo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara