""
""

FENOMEN: Odigrao 85 minuta, nije počeo nijedan meč, a izabran za najboljeg igrača Premijer lige!

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.02.13. | 09:46

Napadač Redinga, Adam Le Fondr je proglašen za igrača meseca na Ostrvu u konkurenciji Suareza, Bejnsa i Žulija Cezara iako nijednu utakmicu nije počeo u prvoj postavi

 

Izabrane vesti

U konkurenciji za igrača meseca januara u engleskoj Premijer ligi su bili sjajni napadač Liverpula Luis Suarez, levonogi dinamit iz Evertona Lejton Bejns, sjajni golman KPR Žulio Cezar i napadač Redinga Adam Le Fondr. Na kraju je pobedio Le Fondr! Ako i niste čuli za njega, ne može vam se ni zameriti.

Čovek je rezerva u Redingu i nikada ne počinje meč u startnih 11. Ali, je zato ušao u istoriju fudbala u Engleskoj kao igrač sa najmanjom minutažom koji je dobio priznanje za igrača meseca. Le Fondr je odigrao četiri utakmice tokom januara za Reding, ali je u njima proveo na terenu ukupno samo 85 minuta. Nijedan meč nije počeo u startnoj postavi. Ipak, tih 85 minuta su mu bili dovoljni uspeo da pet puta šutira u okvir protivničkog gola i da postigne pet golova. Neverovatan bilans Redingovog golgetera!

Posebno će ga pamtiti Čelsi i Njukasl protiv kojih je odigrao utakmice života. Redingov 26-godišnji napadač je protiv Svraka ušao sa klupe i postigao dva gola za rezultatski preokret i pobedu Redinga u gostima od 2:1. Slično nešto je uradio i protiv Plavaca kada je po ulasku u igru sa dva gola doneo Rojalsima konačni remi od 2:2. Bio je i strelac gola u pobedi Redinga nad VBA od 3:2, kada je u 88. minutu pogodio za izjednačenje, pre odlučujućeg gola Pogrebnjaka.
“Neverovatno je to što sam osvojio nagradu u takvoj konkurenciji! Nadam se da ću nastaviti golgetersku seriju i u narednim mečevima i da ću pomoći ekipi da izbori opstanak”, rekao je Le Fondr, prvi igrač u klupskoj istoriji Redinga koji je dobio nagradu za igrača meseca u Premijer ligi.

To nije bilo jedino priznanje koje je stiglo na adresu popularnih Rojalsa. I trener Brajan MekDermot je izabran za menadžera meseca u Premijer ligi. Mada, ne služi mu na čast što i dalje drži Le Fondra na klupi… 


tagovi

Adam Le FondrEngleskaEvropaPremijer ligaReding

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara