""
""

Fantomski gol, proglašen nacionalni praznik, prvo učešće na SP i slavlje od kog se trese stadion (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.10.17. | 09:15

Panama je jedan od najvećih pobednika noći iza nas

Ako je Argentina na čelu sa Leom Mesijem pobednik noći iza nas, ako znamo da je SAD jedan od najvećih gubitnika uz Čile, onda je jasno da je Panama svakako jedan od najvećih pobednika kada se gledaju celokupne kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Jer - ova zemlja je prvi put u istoriji izborila plasman na Mundijal!

I to kako...

Izabrane vesti

Panama je prolazak u Rusiju obezbedila pobedom nad Kostarikom od 2:1, s tim što je jedan od ta dva gola, onaj za izjednačenje Gabrijela Toresa, bio krajnje sumnjiv. Toliko sumnjiv da su ga prozvali "fantomskim pogotkom". Utisak je da lopta nije prešla gol-liniju. A možda je čak igrao i rukom.

Sudija Lopez je podlegao atmosferi, pokazao na belu tačku i Panama je izjednačila u 53. minutu vođstvo Kostarike. Potom je Toresov prezimenjak, Roman, postigao lep gol u 88. minutu i odveo Panamu na prvo Svetsko prvenstvo u istoriji ove zemlje!

Jenkiji, ostajte kod kuće i gledajte Mundijal na TV-u! Toresovo božje rame za ludnicu u Panami! (VIDEO)

Kakva je samo radost usledila. Tores je skinuo dres, preskočio reklame, cela klupa je otišla kod njega, Estadio Romel Fernandez u Panama Sitiju je počeo da se drma od euforije koja je nastala. Čak se na tribinama našla i poruka na ruskom jeziku.

Kostarika je odigrala pošteno, postigla jako lep gol, ali joj ovaj meč nije značio ama baš ništa zato što je već ranije obezbedila plasman u Rusiju. I ovaj poraz je neće boleti. Ali, boleće dugo Sjedinjene Američke Države jer su ovim rezultatom, te svojim porazom i pobedom Hondurasa nad Meksikom zvanično ostali bez Svetskog prvenstva prvi put posle 1986. godine.

Jenkiji, ostajte kod kuće i gledajte Mundijal na TV-u! Toresovo božje rame za ludnicu u Panami! (VIDEO)

Ako ste se pitali koliko ovo znači narodu Paname, onda obratite pažnju. Njihova Vlada je zvanično 11. oktobar proglasila za državni praznik! Dakle, sve državne institucije neće biti u radu. Narod će moći slobodno da slavi ovaj istorijski uspeh.

Pa, neka vam je sa srećom! Možda se vidimo u grupi u Rusiji, ako ne budemo u istom šeširu, naravno.

 

tagovi

KostarikaPanamareprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara