"Adam Kerol-Smit sa svojim sličicama"
"Adam Kerol-Smit sa svojim sličicama"

FANATIK: Koliko daleko ste spremni da odete za – šest sličica?!

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.01.14. | 12:15

Adam Kerol-Smit je na tavanu pronašao 16 godina star album za koji je bio uveren da je popunjen. Kad je shvatio da nije tako krenuo je na put i šest meseci jurio za onima koji su mu nedostajali

Adam Kerol-Smit sa svojim sličicamaČudesna priča stiže nam iz Portsmuta o navijaču koji je pronašao i lično posetio šest bivših fudbalera Premijer lige da bi ih fotografisao i, 16 godina kasnije, dodao u album sa samolepljivim sličicama!

Sve je počelo onog trenutka kada je 29-godišnji Adam Kerol-Smit na tavanu svoje kuće pronašao album sa samolepljivim sličicama fudbalera Premijer lige iz 1996. godine. Mislio je da su sva polja popunjena, ali se prevario.
Nedostajala su njih šestorica – Geri Penrajs iz Kvins Park Rendžersa, Lars Bohinen iz Blekburna, Kit Krl iz Mančester Sitija, Filip Alber iz Njukasla, Skot Minto iz Čelsija i Stjuart Ripli, takođe iz Blekburna.

Izabrane vesti

Iako je od tog albuma prošla cela karijera jednog igrača, Adamov život odjednom je dobio cilj koji je morao da se ispuni.
"Osetio sam gorčinu u stomaku i rekao sebi da nepravda mora biti ispravljena, a posao završen!", počeo je svoju priču ovaj navijač Portsmuta u nedavnom razgovoru za BBC.

Prva meta bio je Stjuart Ripli, nekadašnji vezista koji  je dva puta oblačio dres engleske reprezentacije. Zahvaljujući internetu, Adam je saznao da Ripli živi u Mančesteru, gde radi kao pravnik. Uspostavio je kontakt, a onda je usledio poziv u posetu igraču koji je 1995. godine bio šampion Engleske sa Blekbernom.

Doći do Penrajsa, Krla i Minta, takođe, nije bio problem. I oni, poput Riplija, žive na Ostrvu. Pretraga po internetu i društvenim mrežama značajno je pomogla da se uspostavi kontakt, a svi su bili voljni da izađu u susret ovom entuzijasti.

Nešto teže, međutim, bilo je pronaći Albera i Bohinena.

Prvi, bivši reprezentativac Belgije, vratio se u domovinu, gde je i završio karijeru, a potom se posvetio trgovini voćem i povrćem. Drugi, takođe nekada član nacionalnog tima svoje zemlje, u vreme kada ga je Adam tražio bio je učesnik norveške verzije TV šoua "Plesom do snova".

Osim što je morao na nešto dalji put, Adam ni sa njima dvojicom nije imao problema. Rado su pristali da mu ispune želju i pomognu da ostvari plan.
"Svi su bili zaista fantastični. Momci koji su potpuno na mestu", zadovoljno je konstatovao Adam.

Olakšavajuća okolnost po ovog momka je to što 1996. godine u Engleskoj nije bilo toliko stranih igrača kao danas, do kojih bi bilo gotovo nemoguće doći. A i pitanje je da li bi pojedine današnje zvezde pristale da se fotografišu...
"Međunarodne zvezde, poput Denisa Bergkampa, tada su tek počele da stižu u Premijer ligu. U to vreme zarade nisu bile kao danas i mnogi igrači morali su da se vrate među ’običan svet’ po završetku karijere i počnu nečim da se bave".

Kada je konačno kompletirao album, Adam se odlučio na potez koji možda zvuči još luđe nego potraga za igračima čije su sličice nedostajale – bacio ga je u more!?
"Bilo je to katarzično iskustvo", rekao je i potom objasnio:
"Supruga i ja smo tek bili dobili naše prvo dete i taj potez je trebalo da pokaže da sam odrastao. Album je bio nekada, a ovo je sada".

Adam je posle ovog interesantnog putovanja napisao knjigu o svemu što mu se događalo tih šest meseci, pod nazivom Six stickers ("Šest sličica"), a svojim čitaocima je poručio:
"Koliko god fudbal postajao sve moderniji, albumi sa samolepljivim sličicama uvek će imali nostalgičnu vrednost".

Ako i vi imate neku zanimljivu navijačku priču pišite nam na fanatik@mozzartbet.com ili na Tviteru.


tagovi

sličicenavijačimeđunarodni fudbalfanatik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara