"Fudbaleri Čelsija"
"Fudbaleri Čelsija"

Fabregas asistirao za pobedu protiv bivšeg tima, Murinjo nastavio dominaciju nad Vengerom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.10.14. | 17:06

Azar iznudio i realizovao penal, Dijego Kosta nastavio da teroriše po Premijer ligi, Arsenal nije imao šut u okvir gola

Fudbaleri ČelsijaU najvećem derbiju Londona, u duelu jedinih neporaženih ekipa u Premijer ligi Čelsi je pokazao da je ipak suviše kompaktna i snažna ekipa za Arsenal, a Žoze Murinjo da je nerešiva enigma za Arsena Vengera i u 12. susretu sa Francuzom ostao neporažen, dok je njegov tim osvojio bitna tri boda – 2:0 (1:0).

Meč je počeo sa 15 minuta zakašnjenja zbog loše organizacije jer gostujući navijači nisu mogli da uđu na Stamford Bridž zato što su samo tri ulaza bila otvorena. Pristalice Tobdžija su iznervirane počele da prave probleme, a po nekim izveštajima čak su i – za Englesku neverovatno – zapalili baklje ispred stadiona velikog rivala.

Izabrane vesti

Već u 10. minutu novi prvi golman Plavaca Tibo Kurtoa je doživeo nešto slično što i njegov prethodnik Petr Čeh pretrpeo 2006. godine – Aleksis Sančez ga je udario kolenom u glavu i Belgijanac je nokautian ostao da leži. Zamenio ga je iskusni veteran – naravno sa sve zaštitnom kapom koju nosi od pomenutog incidenta.

U prvom poluvremenu je viđen i sukob trenera ekipa pošto je Specijalni krenuo da kritikuje četvrtog sudiju posle oštrog starta Gerija Kejhila na Aleksisu Sančezu, a Venger je – verovatno i isfrustriran time što nikada nije pobedio Portugalca – odgurnuo svog suparnika.

U veoma tvrdom meču sa malo uzbuđenja i šuteva ka golu tri boda domaćinama je doneo Eden Azar pošto je prvo promešao odbranu rivala, a onda ga je Loran Košćielni oborio u kaznenom i sudija Martin Etkinson je opravdano pokazao na belu tačku. To je bio sedmi penal koji je Francuz skrivio u Premijer ligi, nijedan premijerligaški igrač nije više puta faulirao protivnika u sopstvenom kaznenom od njegovog debija.

Azar je preuzeo odgovornost i lako realizovao jedanesterac te je njegov učinak sa bele tačke u Premijeršipu savršen jer je postigao gol iz svih sedam izvedenih penala.  Ovo je bio i njegov 25. gol u engleskom prvenstvu, i on je najefikasniji igrač Plavaca otkako je stigao na Stamford Bridž.

Tobdžije su bile bezopasne u prvom poluvremenu, a nisu imali nijedan precizan šut za 90 minuta. Ipak, u drugom delu igre su bili konkretniji i na kraju su imali više pokušaja od rivala (10:5), ali se u 78. minutu desilo ono čega su se navijači gostujuće ekipe najviše pribojavali. Sesk Fabregas je pokazao šta je naučio na Emiratima i Hajberiju i poslao fantastičnu loptu preko odbrane bivšeg kluba, a Dijego Kosta je rutinski prebacio Vojćeha Ščensnog i postavio konačni rezultat.

Ovo je bila sedma asistencija Španca u Premijer ligi ove sezone, a deveti gol njegovog kolege iz reprezentacije, i to čak četvrti na dodavanje bivšeg igrača Arsenala.

Definitivno su najopasniji duo u Premijer ligi. 

PREMIJER LIGA – 7. KOLO

Subota:

Liverpul – VBA 2:1 (1:0)
/Lalana 45, Henderson 61 – Berahino 56 pen/

Sanderlend – Stouk 3:1 (2:1)
/Vikam 4, Flečer 23, 79 – Adam 15/

Hal – Kristal palas 2:0 (0:0)
/Dijam 60, Jelavić 89/

Lester – Barnli 2:2 (2:1)
/Šulp 33, Mahre 40 – Kajtli 39, Valas 90+6/

Svonsi – Njukasl 2:2 (1:1)
/Boni 17, Rutlidž 50 – Sise 43, 75/

Aston Vila – Mančester Siti 0:2 (0:0)
/Jaja Ture 83, Aguero 88/

Nedelja:

Mančester junajted – Everton 2:1 (1:0)
/Di Marija 27, Falkao 63 - Nejsmit 55/

Čelsi – Arsenal 2:0 (1:0)
/Azar pen27, Kosta 78/

Totenhem – Sautempton 1:0 (1:0)
/Eriksen 40/

17.15 Vest Hem - KPR

(Foto: Action Images)


tagovi

Arsen VengerArsenalČelsiDijego KostaEden AzarEngleskaEvropaLoran KošćelniPremijer ligaSesk FabregasŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara