"Junajted"
"Junajted"

FA Engleske: Junajtede pomozi

Vreme čitanja: 1min | sre. 20.02.13. | 16:54

Ukoliko Fergijevi momci, ili Arsenal, ne prođu u četvrtfinale Lige šampiona biće to prvi put u poslednjih 17 godina da se jedan tim engleski tim ne nađe među osam najboljih

Junajted

Revanš meč osmine finala između Mančester junajteda i Real Madrida trebalo bi da bude poslednja šansa engleskog fudbala da se spase sramote i ostane bez kluba u četvrtfinalu Lige šampiona.

Izabrane vesti

Obzirom da se Arsenal, posle poraza od Bajerna kod kuće (3:1), suočava sa nemogućom misijom prolaska dalje, na Junajtedu je da, 5. marta protiv Reala na Old Trafordu, osvetla obraz Engleskoj.

U slučaju kiksa Đavola Engleska će po prvi put, još od sezone 1995/96 kada Blekburn nije prošao grupe, ostati bez predstavnika u četvrtfinalu.

San Engleza da bi njihov tim mogao podići 'ušati' trofej mogao bi da se sruši za samo 13 dana. Bio bi to težak udarac za engleske navijače obzirom da se finale LŠ igra na Vembliju i to u godini kad Fudbalska asocijacija Engleske slavi 150 godina postojanja.

Ali, ono što najviše brine jesto to što bi se moglo desiti da Premijer liga, zbog lošijih nastupa klubova u Evropi, izgubi jedno mesto koje vodi u LŠ.

Nešto slično se desilo italijanskoj Seriji A koja je zbog loših partija svojih timova izgubila jedno mesto u najkvalitetnijem fudbalskom takmičenju.

Ukoliko se to dogodi i Premijer ligi, menažeri vodećih klubova će biti pod još većim pritiskom obzirom da četvrto mesto više ne bi predstavljalo tako veliki uspeh.

(Foto: Action Images)


tagovi

Arsenalblekburn logoEngleskaEvropaMančester JunajtedPremijer ligaReal Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara