""
""

F4 Lige šampiona u Beogradu! Zamislite večiti derbi za šampiona Evrope

Vreme čitanja: 1min | sub. 09.03.13. | 09:57

“Sport” otkriva da će završni turnir vaterpolo Lige šampiona u vaterpolu najverovatnije će biti održan u našoj prestonici 31. maja i 1. juna

 

Izabrane vesti

Zamislite večiti derbi u kojem se odlučuje o tituli prvaka Evrope? Kako stvari stoje, to uopšte nije nerealna varijanta, pošto će Beograd po svemu sudeći biti organizator Fajnal fora Lige šampiona za vaterpoliste u kojoj šampionske ambicije imaju i Crvena zvezda i Partizan. Dnevni list “Sport” otkriva da će naša prestonica  po prvi put u istoriji Lige šampiona biti domaćin završnog turnira.

Ovakva odluka je doneta u Budimpešti gde je zasedao Birlo LEN u čijem radu su učestvovali i Aleksandar Šoštar i Marko Stefanović  i očekuje se još samo da ona i zvanično bude potvrđena. Vaterpolo savez Srbije se nedavno kandidovao za organizaciju finalnog turnira koji je prethodnih godina najčešće bio održavan u Italiji, a podsetimo da je baš u Rimu Partizan 2011. godine osvojio sedmu titulu šampiona Evrope. Upravo Partizan bi trebalo da bude tehnički organizator turnira.

Inače, oba večita rivala imaju šampionske ambicije u Ligi šampiona. Partizan sutra igra sa Brešom prvi meč osmine finala elitnog takmičenja, dok Crvena zvezda danas od 17 časova na „Tašmajdanu“ dočekuje mađarski Eger u istoj fazi takmičenja.

Budući da večiti spadaju među favorite za plasman na F4, mnogi bi zaista sa nestrepljenjem ičekivali vaterpolo spektakl u Beogradu. Sada je na crno i crveno-belima da prođu prepreke u osmini finala i četvrtfinalu, pa da srpsku prestonicu počaste praznikom vatepola. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Aleksandar ŠoštarFK Crvena zvezdaFK PartizanSrbijavaterpoloLiga šampiona u vaterpoluVK Crvena zvezdaVK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara