""
""

Evropsko nebo zatvoreno za Grifone: Đenova zbog finansija ostala bez licence za UEFA takmičenja

Vreme čitanja: 1min | sub. 09.05.15. | 12:37

Uprava kluba nada se da bi sa poveriocima mogla da sklopi aranžmane koji podrazumevaju otplatu dugova na rate, odnosno neku vrstu reprograma

Đenova je ostala bez licence za takmičenje u Evropi. Za sada. Odluku je doneo Fudbalski savez Italije, jer klub iz Ligurijskog zaliva nije dostavio svu potrebnu i validnu dokumentaciju o finansijskom stanju, a pre svega dugovanjima. Đenovljani su najavili da će podneti žalbu, ali kako navode italijanski mediji, pitanje je kolike su šanse da ona budu usvojena.

Izabrane vesti

Problem je, naravno, u neizmirenim dugovanjima koje ima Đenova. Uprava kluba nada se da bi sa poveriocima mogla da sklopi aranžmane koji podrazumevaju otplatu dugova na rate, odnosno neku vrstu reprograma. 

UEFA UDARA PO DŽEPU I VELIKE! INTER PLAĆA ŠEST, A ROMA DVA MILIONA EVRA

Čak i ako nekim slučajem reši ove finansijske probleme, Đenova bi mogla da se nađe pred novom preprekom. U pitanju je igranje mečeva na stadionu Luiđi Feraris, koji deli sa Sampdorijom.

Sampdorija takođe ima realne šanse da se domogne Lige Evrope sledeće sezone. Alternativno rešenje mogao bi da bude stadion u Ređo Emiliji, udaljenoj 190 kilometara od Đenove.

Ekipa Đenove trenutno zauzima sedmo mesto na tabeli, a u slučaju da definitivno ostane bez Evrope, rastu šanse ekipama Intera i Torina koje su na sedmoj i osmoj poziciji. Do kraja takmičenja u Seriji A ostala su još četiri kola.

(FOTO: Action Images)


tagovi

UEFASerija ASampdorijaLiga EvropeItalijaFIGCĐenova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara