""
""

Evropski kralj slobodnih udaraca živi na Crnom moru: Učio od Šola, pogađa do bola (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.03.15. | 19:22

Ime mu je Mehmet Ekići, u Nemačkoj nije uspeo, ali kako igra ove sezone u dresu Trabzona nije nemoguće da ga već na leto zgrabi neki veći klub

Svaka čast Karlosu Tevezu na umeću kojim je podsetio na Andreu Pirla, kapa dole i Kristijanu Ronaldu i Lionelu Mesiju - jer kad hoće postižu spektakularne golove  - ali svi oni su ove sezone u debeloj senci Mehmeta Ekećija. Veziste Trabzona, koji važi, statistički gledanom za najboljeg izvođača slobodnih udaraca na teritoriji Evrope. Iako se, geografski, njegov klub nalazi u Aziji.

No, to nije tema, već fantastični pogoci veziste Trabzona. U ponedeljak veče dva puta je zatresao mrežu Karabuka (uz napomenu da je i prvi pogodak bio efektan), a minut pre kraja poslednjeg meča 22. kolaturskog prvenstva na fantastičan način izbio na prvo mesto liste najboljih izvođača prekida u ligama Starog kontinenta.

Izabrane vesti

Bio je to njegov četvrti pogodak iz slobodnjaka, isto toliko ima i Zlatko Januzović iz Verdera, s tim što je Ekiči pokušavao ređe (13 naspram 16 koliko je odapeo Austrijanac). Interesantno, Mehmet Ekići je upravo iz Bremena prošlog leta stigao u grad na obalama Crnog mora i odmah postao prva zvezda Trabzona,  čije gazde nisu žalile novac da oforme jak tim, pa u su angažovale napadače Benfike i Gengama Oskara Kardoza i Mustafu Jatabarea, štopera Milana Kevina Konstanta, još jednog defanzivca Esaid Belkalema iz Votforda...

Sve ih je zasenio povremenu turski reprezentatiavac, koji definitivno igra sezonu karijere. Već je postigao devet golova i ima isto toliko asistencija u svim takmičenjima. Tim učinkom nadmašio je sve ono što je za četiri godine radio na terenima Bundeslige, gde je na 73 meča u dresovima Verdera i Nirnberga bio strelac tek osam puta.

Interesantno, Ekići je rođen u Minhenu pre 25 godina i pokušao je da slavu dostigne u Bajernu, ali nije odmakao dalje od jedne utakmice za prvi tim, ali u Bavarskoj jesavladao lekcije za ceo život.
Sve što znam o slobodnim udarcima naučio me je Memet Šol. Njemu sam najviše zahvalan“, kaže Ekići, koji ima i šest asistencija za Trabzon, od toga čak četiri za Oskara Kardoza, prvog strelca ekipe (13 golova).

Inače, 2015. godina na terenima u Turskoj protiče upravo u znaku memheta Ekićija koji je na 11 utakmica već dao sedam golova, iako mu to nije osnovni zadatak. Zato, u slobodnjacima uživa.

Tek da pomenemo, iza njega i Januzovića na listi najboljih pet izvođača slobodnjaka nalaze se Danijel Vas (Evijan, 3 gola, 19 pokušaja), Hakan Čalhanoglu (Leverkuzen, 3, 27) i Hiroši Kijotake (Hanover 2, 5).

Zadatak više Ronlada i Mesija?

(FOTO: Action images)


tagovi

TurskaTrabzonSuper ligMehmet EkićiEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara