""
""

Evo i Fiorentine: Kupljen plejmejker za 9.000.000 evra i 30 procenata

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.01.17. | 17:32

Prvo veliko pojačanje za Violu

Nekoliko dana pre završetka fudbalske pijace, italijanski klubovi su konačno krenuli u realizaciju poslova. Milan je doveo Duelofeua i Okamposa, Roma Grenijea, a sada je i Fiorentina završila veliki posao.

Izabrane vesti

Danas u popodnevnim časovima je zaključen posao oko dovođenja Rikarda Saponare iz Empolija. Ofanzivni vezista dolazi na pozajmicu s obavenim otkupom na kraju sezone za 9.000.000 evra. Takođe, Empoliju će pripasti i 30 odsto od narednog Saponarinog transfera.

Reč je o 25-godišnjem vezisti plemenitog kova i prefinjene tehnike. Ne tako davno su ga poredili sa Rikardom Kakom zbog stila igre i fizičke sličnosti. Žario je i palio u dresu Empolija u Seriji B zbog čega je Milan u januaru 2013. otkupio polovinu njegovog ugovora. Ali za pola sezone na San Siru nije imao pravu šansu i došao je u lošem momentu po Rosonere. Vratio se u Empoli i opet krenuo iz početka…

Povratak u Toskanu mu je prijao pa je u Empoliju opet proigrao i postao najbolji igrač ekipe. Posle dve godine je opet došao trenutak za rastanak. Fiorentina ga je jurila i prošlog leta, ali nije uspela. Sada su lokalni rivali uspeli da se dogovore, a može se reći da je Empoli i po drugi put zaradio na njemu. Milanu ga je prodao za 4.800.000 evra, vratio ga za 4.000.000 a sada je inkasirao 9.000.000 evra. I ko zna koliko još od onih 30 procenata ako Saponara proigra u Fiorentini i obezbedi neki veći transfer…

Doduše, ne ide svih 9.000.000 evra Empoliju. Kada ga je Milan vraćao u Toskanu dogovorena je kaluzula da Rosonerima ide 30 odsto od narednog trasnfera Saponare za svaku sumu veću od 5.000.000 evra. U ovom slučaju, Milan će dobiti 1.700.000 evra. 

Saponara je najveće pojačanje Fiorentine koja je u ovom prelaznom roku pre njega dovela Atalantinog golmana Marka Sportijela i Barijeve talente Skalerija i Kastrovilija. Očekuje se i potpis slobodnog agenta Martina Kaseresa ako Urugvajac prođe lekarske preglede. 

(FOTO: Action images)


tagovi

EmpoliEvropaFjorentinaItalijaKristijan SaponaraSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara