""
""

Evo ga! Marselinjo na Mestalji - valjda je ovaj put Valensija pogodila

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.05.17. | 15:06

Ugovor na dve godine

Dve sezone slobodnog pada. A ako neko može da zaustavi propadanje Valensije onda je to - Marselinjo Garsija Toral. Dobio je priliku da pokaže zašto ga u Španiji cene kao vrhunskog stručnjaka za ekipe koje su odmah iza Reala, Barselone i Atletika.

Marselinjo je danas zvanično postavljen za šefa struke Slepih miševa. Potpisao je ugovor na dve sezone i počeće da radi po okončanju ove, jer će u preostala dva kola ekipu voditi vršilac dužnosti, Voro.

Izabrane vesti

Navijači kluba sa Mestalje oduševljeno dočekali angažman Marselinja, smatrajući da je uprava na čelu sa singapurskim biznismenom Peterom Limom konačno „ubola“ premiju. Pokušavali su u minule dve sezone i Gari Nevil i Nuno Espirito Santo i Pako Ajestaran i Čezare Prandeli. Nije vredelo.

Sad sve navodi na zaključak da je Valensija ovoga puta izabrala dobro rešenje, jer je Marselinjo na Pirinejima poznat kao trener koji neguje ofanzivan fudbal i kome svaka ekipa zna da igra. I da se takmiči. Uostalom, on je na neki način tvorac današnjeg Viljareala, s obzirom da ga je vodio tri sezone. U karijeri je trenirao još Sporting iz Hihona, Rekreativo, Rasing Santander, Saragosu i Sevilju.

Posebno stresna je bila poslednja godina u životu 52-godišnjeg Marselinja. Početkom ove sezone, neposredno pred duel sa Monakom u kvalifikacijama za Ligu šampiona, posvađao se sa kapitenom Viljareala Musakijom. Posle jednog od treninga, nezadovoljan zalaganjen, skinuo mu kapitensku traku, usledila je čak i tuča u svlačionici, igrač je tražio da trener dobije otkaz, a Marselinjo da se klub odrekne fudbalera. Na Madrigali su, ipak, stali na stranu štopera, pa je šef struke otpušten na početku sezone.

Onda je jesenas, u danu kad je Inter smenio Franka de Bura, doputovao u Milano, imao je usmeni dogovor sa čelnicima Nerazura da sedne na njihovu klubu. Sve je ukazivalo da će tako i biti, ali su ga u podeljenom klubu kakav je Inter „izbušili“ i postavili Stefana Piolija.

Možda i bolje. Za Marselinja. I za Valensiju.

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaMarselinjo Garsija ToralPrimeraŠpanijaValensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara