""
""

Everton nokautiran! Vigan im priredio četiri minuta horora kakav se ne pamti (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.03.13. | 15:43

Autsajder Vigan u intervalu od 30. do 33. minuta postigao tri gola i šokirao Karamale u četvrtfinalu FA Kupu

 

Izabrane vesti

Verovatno su se u Evertonu radovali kada su u žrebu za četvrtfinale FA Kupa izvukli slabašni Vigan. Pa, još kada je odlučeno da se meč igra na njihovom Gudison Parku, fudbaleri Karamela su sigurno bili presrećni i mislilu su da su jednom nogom u polufinalu najstarijeg takmičenja na svetu…

Ali, umesto očekivanog slavlja domaćini su u roku od samo četiri minuta doživeli fudbalski horor koji će dugo, dugo pamtiti. Vigan je odigrao najbolju partiju u sezoni i furioznom igrom u prvom poluvremenu slavio sa senzacionalnih 3:0, iako su bili potpuni autsajderi u meču s obzirom da se u Premijer ligi bore za opstanak. Roberto Martinez je još jednom dokazao da je trener pred kojim je lepa karijera.

Dejvid Mojes je izveo praktično najjači tim Evertona, a doživeo je debakl od koga će se ekipa teško oporaviti u skorije vreme. Već na početku Melouni je dva puta opasno zapretio i najavio da je Vigan došao po pobedu. A, onda je u 30. minutu krenuo horor za Karamele u režiji Vigana. Mejnor Figeroa pogađa glavom za 0:1. Šok na Gudison Parku… Domaći se još nisu ni pribrali, a posle jednog minuta već je šokantnih 0:2. Katastrofalna greška danas očajnog Fila Nevila koju koristi Kalum MekManaman! Ni tu nije kraj. Već u 33. minutu je senzacionalnih 0:3!!! Đordi Gomez je sa ivice šesnaesterca kao snajperom naciljao u ugao Evertonove mreže skamenjeni golman Muha (Hauard povređen) samo pogledom ispratio gol.

Evertonovi igrači su pobeleli od šoka, domači navijači nisu mogli da veruju sopstvenim očima, a Dejvid Mojes nije znao šta ga je snašlo.

U drugom četvrtfinalnom duelu se od 18.30 časova sastaju Mančester Siti i Barnsli, a sutra se igraju preostali mečevi: Milvol – Blekburn i Mančester Junajted – Čelsi.  


tagovi

Bajer LeverkuzenĐordi GomezEngleskaEvropaFA kupFil NevilKalum MeknmanamanMejnor FigeroaPremijer ligaRoberto Martinez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara