""
""

Eto čuda - Jaja Ture ostaje u Sitiju! I to za drastično manju platu

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.06.17. | 20:05

Sada je i zvanično

Od potpuno nepoželjnog do i te kako bitnog faktora!

Izabrane vesti

Eto, tako izgleda karijera Jaje Turea u Mančester Sitiju tokom poslednjih 365 dana, gde je prvo bio "persona non grata", da bi danas produžio ugovor na još jednu godinu. 

Pomalo i neočekivano, s obzirom na prošlost koju su imali Ture i njemu pretpostavljeni Pep Gvardiola, prekaljeni vezista rekao je sudbonosno "DA" i zvanično stavio autogram na novi, jednogodišnji ugovor sa Građanima. 

Ono što je još neverovatnije, mada je u ovom slučaju i logično s obzirom na Tureove godine, jeste da će njegova plata biti drastično, drastično manja u odnosu na ono što je dobijao dosad. I verujte nam, nismo preterali zato što smo to posebno naglasili. 

Naime, prema nezvaničnim informacijama sa Ostrva, umesto dosadašnjih gotovo 280.000 evra, Jaja Ture će ubuduće inkasirati "samo" 115.000 evra sedmično. Što je bezmalo dva i po puta manje novca! Ali, gledajući da je Ture zagazio i ka 35. godini života, jasno je zašto je ovakva odluka doneta. 

Ono što je, takođe, zapalo za oko pedantnoj engleskoj štampi jeste i to da je na potpisivanju ugovora insistirao upravo Ture. Odnosno, on je od svog agenta, kontroverznog Dmitrija Seljuka, tražio da prihvati ponuđene uslove, iako oni sami nisu bili zadovoljni istim. S obzirom da je Turea na stolu čekala vrtoglava ponuda iz Kine.
"Prezadovoljan sam. Rekao sam sebi da put u Sitiju još nij završen i kada sam dobio poziv od Čikija (Begirištajna, sportskog direktora Sitija prim. aut), odmah smo seli za sto i porazgovarali. Bio sam presrećan. Kada sam došao ovde 2010. godine pokušao sam da se uklopim u jednu novu priču, da stvorimo nešto posebno u klubu. I jako sam zadovoljan što sam deo ovog velikog kluba, sa toliko fantastičnih igrača oko mene, koji mi pomažu da postignem sve ciljeve koje sam zacrtao. Želim da osvajamo trofeje, da uživam u ovim godinama i napravimo nešto još veće", izjavio je Ture na zvaničnom sajtu Sitija. 

Ali, Tureu se očigledno ne ide iz Sitija. Tokom ove sezone uspeo je da izgladi od ranije uzdrmane odnose s Gvardiolom, koji datiraju još iz vremena kada su zajedno radili u Barseloni. Tada Pep nije bio zadovoljan asom iz Obale Slonovače, pa ga je prvo bacio u drugi plan, a onda i ekspresno prodao. 

Iznad svega, Sitijeve glavešine poželele su da Ture ostane, uprkos tome što je Selj​uk dugo vodio privatni rat sa klubom, upravo preko Jajinih leđa. Doduše, bilo je tu i Tureovog nezadovoljstva tretmanom, ali je sve očigledno zaboravljeno i precrtano. 

Ture je sa Sitijem uzeo dva pehara Premijer lige, jedan FA kup, dva Liga kupa i Komjuniti šild za sedam godina.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EngleskaEvropaJaja TureMančester SitiPep GvardiolaPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara