""
""

Englezi obišli Aušvic pred polufinale sa Nemcima

Vreme čitanja: 1min | ned. 25.06.17. | 19:58

Tura je bila na dobrovoljnoj bazi, a mnogi fudbaleri su se odazvali i posetili mesto najvećeg stradanja u ljudskoj istoriji

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Poljske)

Izabrane vesti

Englezi će  u polufinalu Evropskog prvenstva za mlade  igrati u utorak od 18 časova protiv Nemačke, a ceo tim iskoristio je slobodan dan kako bi obišao po lošim stvarima čuveni logor Aušvic gde je ubijeno oko million i po ljudi tokom Drugog svetskog rata.

Selektor Butrojd je istakao da je veliki broj mladih fudbalera Engleske izrazio želju da poseti  ovo mesto koje se nalazi u blizini Krakova.
To je nešto što smo želeli da uradimo. Potresno je i uznemirujuće mesto, ali bi  ovo svi trebalo da vide i da se uvere kakvo je mesto. Postavljam stvari u perspektivu i drago  mi je što su se momci odazvali i imali inicijativu  da dođemo ovde”,  rekao je selektor Engleske.

U svemu je saglasan i fudbaler Džejms Vord Prauz.
Jasno je da je veoma tragično sve što se dogodilo ovde. Ovo je iskustvo za nas koji smo došli ovde i videli šta se sve dogodilo. Iskoristili smo pametno slobodno vreme. Odali smo poštovanje svima koji su ovde nastradali”.

Pitanje je koliko im je bilo do treninga kada su se vratili, ali da su dobili dodatnu motivaciju za polufinalni meč, sigurno jesu.

OVDE čitajte sve tekstove vezane za Evropsko prvenstvo u fudbalu.

Piše: Strahinja Klisarić

(FOTO: Shutterstock)


tagovi

reprezentativni fudbalpoljska 2017PoljskaNemackaEP za mladeEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara