"Navijači Sautemptona"
"Navijači Sautemptona"

Engleski klubovi bez milosti otimaju od Svetaca

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.05.14. | 17:51

Devetorica fudbalera Sautemptona na meti premijerligaških timova, a četvorica će sigurno napustiti stadion Sent Meri, što je pre nekoliko dana uradio i trener Poketino

Navijači SautemptonaSautempton je posle Liverpula bio glavni hit tek završene Premijer lige, Sveci su zauzeli osmu poziciju, igrali ofanzivan fudbal, a njihovi igrači su postali najtraženija roba na Ostrvu posle sjajnih igara.

Koliko je navijačima kluba sa juga Engleske bilo zadovoljstvo da gledaju zemljake Lalanu, Lamberta i Šoa duplo će im teže biti kada ih ovog leta otmu veći klubovi, a tek kad ih sledeće sezone budu gledali u dresovima ovih nemilosrdnih bogataša.

Izabrane vesti

Ovaj trio sigurno napušta stadion Sent Meri, kapiten Adam Lalana i Riki Lambert će u Liverpul, a Luk Šo skoro sigurno na Old Traford. Pritom će Crveni za napadača engleske reprezentacije platiti samo 4.900.000 evra, ali će od druga dva transfera prilično napuniti klupsku kasu.

Ekipu će sigurno napustiti i Dejan Lovren, hrvatski štoper je stigao prošlog leta za 10.450.000 evra, a i za njega se najviše interesuje klub sa Enfilda koji je spreman da izdvoji duplo više novca od onog koji je Lion zaradio prošlog leta.

Najava onoga što čeka navijače Sautemptona je odlazak Maurisija Poketina, a da stvari budu još gore stručnjak želi da sa sobom u Totenhem povede i nekoliko igrača bivšeg kluba. U London bi mogli da se presele Džej Rodriges, Džejms Vord Praus i Natanijel Klajn, ali i Morgan Šnejderlin koji je na meti Tobdžija.

Venger bi za zemljaka morao da izdvoji 18.440.000 evra, a nema sumnje da bi se vezista odlično uklopio u igru Arsenala, a poznato je kako je Profesor slab na igrače sa kojima ima isti pasoš. Klub iz prestonice je sa juga zemlje doveo i Tea Volkota i Okslejd Čemberelna, a sada je pikirao i beka Kaluma Čejmbersa (19).

Kada se pogledaju planovi i finansijske mogućnosti ovih klubova, postavlja se pitanje ko će igrati za Sautempton sledeće sezone, i da li tekst klupske himne treba da se promeni iz „Kad Sveci umarširaju“ u „Kad Sveci dezertiraju“.

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaSautemptonRiki LambertPremijer ligaMorgan ŠnejderlinLuk ŠoLiverpulKalum ČejmbersEngleskaDžej RodrigesAdam Lalana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara