""
""

Engleska obeležava 25 godina od tragedije na Hilsborou

Vreme čitanja: 1min | uto. 15.04.14. | 12:35

U 15.07 počeće minut ćutanja u Liverpulu, samo će se oglasiti zvona na Anglikanskoj katedrali u tom gradu, kao i na gradskoj kući

Porodice žrtava i navijači Liverpula obeležiće danas na nekoliko lokacija u Engleskoj 25. godišnjicu tragedije na stadionu Hilsboro u Šefildu, kada je poginulo 96 pristalica "crvenih" sa Enfilda.

Kako je preneo Bi-Bi-Si, u 15.07 počeće minut ćutanja u Liverpulu, a samo će se oglasiti zvona na Anglikanskoj katedrali u tom gradu, kao i na gradskoj kući. Tačno u to vreme pre 25 godina, zaustavljena je utakmica između Liverpula i Notingem Foresta. Takođe, u 14.45 održaće se misa na Enfildu.

Izabrane vesti

Sve prvenstvene i kup utakmice u Engleskoj prošlog vikenda počele su sa sedam minuta zakašnjenja u znak sećanja na tragediju u Šefildu.

Događaj od pre 25 godina doveo je do toga da se sa stadiona u Engleskoj skinu gvozdene ograde kojima su navijači sprečavani da ulaze na teren. Svi stadioni morali su da budu pokriveni stolicama, tako da su tribine za stajanje otišle u istoriju. 

Posle Hilsobroa nije bilo većih tragedija na britanskim stadionima, a navijači i dalje traže da se konačno utvrdi odgovornost za smrt 96 ljudi. U tom cilju pokrenuta je i nova istraga da bi se utvrdila odgovornost policije. Očekuje se da uskoro budu "otpečaćeni" i dokumenti Vlade koji se tiču ovog slučaja.

(foto: Action Images)


tagovi

Premijer ligaLiverpulHilsboroEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara