"Uli Henes"
"Uli Henes"

Emocije savladale "prevaranta" Henesa, dok Bajern beleži rekordni obrt u sezoni - 431.000.000 evra! (VIDEO i FOTO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.11.13. | 10:25

"Ja sam njegov prijatelj, a prava prijateljstva pokazuju se u trenucima kada postoji veliki problem. Kada vas, moji prijatelji vidim kako skandirate Ulijevo ime, smatram da je ceo Bajern njegov prijatelj", rekao je Karl-Hajnc Rumenige

Uli HenesKada emocije prorade, suze ni sam čovek ne može da zaustavi - predsednik minhenskog Bajerna Uli Henes zaplakao je kao kiša tokom godišnje skupštine kluba nakon što je objavljeno da je bavarski gigant imao najveći finansijski obrt u 113 godina dugoj istoriji.

Henes, koji se inače sprema za suđenje početkom 2014. jer je izbegavao da plaća porez, od ljudi bliskih klubu i prisutnih zvanica dobio je salvu ovacija, ali i reči hvale na račun rada i posvećenosti obavezama, što je prvog čoveka Bajerna dovelo do suza.

Izabrane vesti

Uz povike “Uli, Uli“, kao znak podrške, saradnici su istakli da su prezadovoljni načinom na koji posluje klub posle rekordne sezone u kojoj je osvojena čuvena tripla kruna. Henes će, s druge strane, brzo morati da se vrati u realnost, jer nakon što je otkriveno da ima račun u švajcarskoj banci, jasno je da ga čeka dug i težak proces na sudu.

Uli Henes i Karl-Hajc RumenigeIpak, i pored činjenice da godinama nije plaćao porez, klub je u potpunosti stao u podršku legende koja je gotovo 40 godina u Bajernu kao igrač, menadžer i predsednik, a izvršni direktor Karl-Hajnc Rumenige rekao je ljudima prisutnim u sali da se prava prijateljstva pokazuju u najtežim trenucima.
"Ja sam njegov prijatelj, a prava prijateljstva pokazuju se u trenucima kada postoji veliki problem. Kada vas, moji prijatelji, vidim kako skandirate Ulijevo ime, smatram da je ceo Bajern njegov prijatelj".

Na njegove reči nadovezao se i sam Henes, koji je je rekao:
"U životu sam napravio tu ogromnu grešku, ali nikoga nisam oštetio. Državi nisam 'ukrao' stotine miliona. Spreman sam da se suočim sa greškom koju sam napravio. Nadam se da će ovo biti priča sa srećnim krajem. Ako tako bude, obećavam da ću ovom klubu biti posvećen sve dok ne izdahnem", zaključio je Henes.

U jednoj od najuspešnijih sezona u istoriji kluba, Bajern je osvojio triplu krunu (Bundesligu, kup i Ligu šampiona), a uz to napravio je finansijski obrt od 431.000.000 evra, a kada se sve sabere i oduzme, taj iznos dostiže i neverovatna 362.000.000 funti. Poređenja radi, na kraju pretprošle sezone ta suma iznosila je oko 331.000.000 evra. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Bajern MinhenEvropaKarl-Hajnc RumenigeNemackaUli Henes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara