Emeri naciljao letećeg Pavona, ali Boka traži 45.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | ned. 16.12.18. | 09:15

Hoće li se Arsenalovi čelnici uhvatiti za džep?

Sasvim zadovoljavajući početak Unaja Emerija na klupi Arsenala odobrovoljila je vrhušku kluba, pa se u januarski prelazni rok ulazi sa željom da se nešto novca uloži u kupovinu pojačanja.

Emeri je još ranije shvatio da su mu za još bolje rezultate i stabilniji tim potrebni štoper i krilo. Što se ofanzivnog sektora tiče, španskom stručnjaku se jako sviđa Lilova turbo mašina Nikola Pepe, a kako Lil ne popušta i ne spušta cenu ni za cent, mogao bi da se okrene akviziciji Bokinog Kristijana Pavona. Mladi Argentinac iza sebe je ostavio vrlo dobru sezonu, koju je ipak završio porazom u onom ludom dvomeču finala Kopa Libertadores od River Plejta. Istina, Pavon je to finale odigrao rovit, odnosno u bolovima jer je imao probleme sa zadnjom ložom i u revanšu odigranom na madridskom Santjago Bernabeu se praktično nije isticao. 

Izabrane vesti

Svesni su vodeći ljudi Boke da je ovo savršena šansa da na Pavonovoj eksploziji ove sezone dobro zarade, pogotovo jer je sa Argentinom igrao i na Mundijalu u Rusiji. Istina, Gaučosi su doživeli debakl, ali igre za reprezentaciju dodatno dižu vrednost. Zbog toga su kraj Pavonovog imena stavili etiketu na kojoj piše - 45.000.000 evra. Pogotovo jer interesovanje dolazi iz Premijer lige. Verovatno je da Boka taj novac neće dobiti ni od koga, ali ovo je polazna tačka iz koje će moći dalje da se pregovara i eventualno malo obori cena. Navodno i Fulam motri na Pavona, ali je klubu sa Krejven Kotidža prva i osnovna želja da zakrpi veliki procep u odbrani. 

Mada su Pavon i Pepe donekle igrači sličnih kvaliteta, Argentinac može da pokrije delo veći deo terena od momka iz Obale Slonovače. Pav​onu jeste prirodna pozicija na desnom krilu, ali je u finalu Kopa Libertadores pokrivao levi bok. Takođe može da igra i odmah iza napadača, pa čak i lažnu devetku ukoliko za to ima potrebe. Pepe, s druge strane, fiksiran je za to mesto na desnom boku i retko kada menja poziciju. 

Emeri je očigledno spreman da Arsenalu da dodatno na eksplozivnosti, pošto su i Pav​on i Pepe brži od većeg dela postojećeg sastava. Prema izvorima iz Buenos Ajresa, Pavonu se sviđa ideja da se preseli u London, a Arsenal mu deluje kao dobra opcija i zbog jezičkih olakšica. Osim Emerija, sa španskog govornog područja su i Načo Monreal, Ektor Beljerin i fantastični Lukas Toreira.

Pavon u Arsenalu - bilo bi zanimljivo...

Inače, Tobdžije danas gostuju Sautemptonu u okviru 17. runde Premijer lige. Sveci su bez pobede u prvenstvu na 12 vezanih utakmica i sada sa novim kormilarom jure prekid negativnog niza. Ralf Hazenhutl ima vatreno krštenje protiv ekipe koja je neporažena na minula 22 duela u svim takmičenjima. Arsenal je favorit, ali domaćinu je "dogorelo do nokata" i moraće na sve ili ništa...

PREMIJER LIGA - 17. kolo

Subota
Mančester Siti - Everton 3:1 (1:0)
/Žesus 22, 50, Sterling 69 - Kalvert Levajn 65/

Hadersfild - Njukasl 0:1 (0:0)
/Rondon 55/

Votford - Kardif 3:2 (2:0)
/Deulofeu16, Holebas 52, Kina 68 - Hoilet 80, Rid 83/ 

Kristal Palas - Lester 1:0 (1:0)
/Milivojević 39/

Totenhem - Barnli 1:0 (0:0)
/Eriksen 90+1/

Vulverhempton - Bornmut 2:0 (1:0)
/Himenez 12, Kavaleiro 90+4/

Fulam - Vest Hem 0:2 (0:2)
/Snodgras 17, Antonio 29/

Nedelja
14.30: (4,30) Sautempton (3,60) Arsenal (1,85)
14.30: (7,50) Brajton (4,20) Čelsi (1,47)
17.00: (1,55) Liverpul (4,10) Mančester Siti (6,00)

*Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Boka juniorsKristijan PavonZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara