""
""

Elementarna katastrofa: Indijana uništena i potopljena, u Oklahomi grmelo kao nikada! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.05.14. | 08:35

Vizardsi posle tri vezana poraza u plej-of seriji sa Pejsersima upisali dva trijumfa i vratili se u život, Tanderi u poslednjih 50 sekundi nadoknadili minus od sedam poena i stigli do treće pobede....

Pošto su udarili jako o samo dno, Vizardsi su napravili veliki skok! Figurativno i bukvalno! Poput skočice loptice košarkaši Vašingtona vratili su se u život posle minusa od tri meča u polufinalnoj plej-of seriji Istoka sa Indijanom i brejkom u Benkers Lajf Fildhausu (Bankers Life Fieldhouse) došli u priliku da se potpuno ravnopravno bore za mesto u finalu! Izabranici Rendija Vitmena iskoristili su nove crne momente rivala, zadali još jedan, potencijalno fatalan udarac i slavili sa više nego ubedljivih 102:79.

Izvanrednom igrom tandema Gortat (31p, 16sk, 13/15 iz igre) – Vol (27p), Vizardsi su stigli do neverovatnog skora od pet pobeda i samo jednog poraza na strani u ovogodišnjem plej-ofu.

Izabrane vesti

Gosti iz prestonice od samog starta bili su više nego ubedljivi, a prvo poluvreme završili su serijom 17:6 za vođstvo rezultatom 45:38. Za razliku od svih prethodnih utakmica, gde su Pejsersi dominantnom igrom u trećoj deonici dolazili do trijumfa, to ovog puta nije bio slučaj. Vizardsi su igrali agresivno, otvoreno, hrabro, a Gortat i Vol potpuno su razbili najbolju defanzivu u ligi sa 27 od 31 u tom periodu, što je bio i prelomni momenat utakmice.

Košarkaši Vašingtona potpuno su nadskočili rivala, a sa 39 uhvaćenih lopti došli su do najveće brojke još od 1985. Gledano u procentima, gosti su uhvatili čak 72,9 odsto svih mogućih lopti na meču, dok je Indijana sa 23 skoka došla do najlošijeg rekorda u klupskoj istoriji.

Dejvid Vest je bio najefikasniji igrač Indijane sa 17 poena, a jedini igrač sa dvocifrenim učinkom bio je još Džordž, sa 15 koševa.

Serija se nastavlja u Vašingtonu, u noći između četvrtka i petka. 

Tačno 50 sekundi pre kraja, Klipersi su imali prednost od sedam poena i priliku da naprave ogroman brejk usred Oklahome i dođu na samo korak da eliminišu ljutog rivala, ali... Završilo se grmljavinom Tander i majstorskom igrom Rasela Vestbruka za trijumf ekipe Skota Bruksa rezultatom 105:104.

A veliki povratak domaćina počeo je ovako - prvo je Durant postigao vrlo važnu trojku, Da bi Džamal Kroford promašio sa male distance. Durant je ubeležio skok, postigao koš, zatim “namestio“ napad za Vestbruka, ali je došlo do nekoliko odbitaka lopte, posle čega je ista završila u autu. Nastala je velika gužva, a sudije su nakon pregledanog snimka dosudile napad za domaćina. U poslednjem napadu Vestbruk je završio na liniji za slobodna bacanja pri šutu za tri poena, šest i po sekundi pre kraja. Sva tri puta je bio precizan i tako doneo pobedu Oklahomu u triler završnici.

Vestbruk je meč završio sa 39 poena (5sk, 6as), dok je Durant upisao dabl-dabl (27p, 10sk, 5as). Kod Klipersa 24 poena i 17 skokova imao je Grifin, 19 je ubacio Kroford, 17 Pol, uz čak 14 asistencija, dok su Barns (10sk) i Redik imali po 16 koševa.

NBA - REZULTATI

Oklahoma - Los Anđeles Klipers 105:104 (3:2 u seriji)
Indijana - Vašington 79:102 (3:2 u seriji)

(FOTO: Action Images)


tagovi

NBA ligaMarsin GortatIndijana Pejsers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara