""
""

„El Mudo“ - ni Vidić nije uspeo da ga zaustavi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.09.14. | 17:39

Argentinac u kojem su mnogi videli naslednika Havijera Pastorea tek u ovoj sezoni pokazuje potencijal zbog kojeg je i doveden

Palermo je u dominantnom stilu prošle sezone pregazio konkurenciju u Seriji B i ekspresno obezbedio povratak u elitni rang italijanskog fudbala. Međutim, novi početak u Seriji A je težak...

Izabrane vesti

Rosaneri sa Sicilije su u prva tri kola osvojili samo dva boda. Ipak, ako se ima u vidu da su igrali protiv jačih timova kao što su Sampdorija, Verona i Inter, onda to i nije loš bilans. Pogotovo ako se zna da su prikazanom igrom na ta tri meča zaslužili veći bodovni kapital. Zasluge za dva osvojena boda i dobru igru Sicilijanaca najviše idu na račun FrankaEl MudaVaskeza. Pogotovo remi protiv Intera kada je zagorčao život Nemanji Vidiću i iz teške pozicije matirao Handanovića. Malo je nedostajalo da poptuno baci Inter na kolena, pošto je u finišu meča uzdrmao i prečku. 

Argentinski vezista ima 25 godina, nije neko čudo od deteta, ali je partijama na startu ove sezone pokazao zašto je u Italiju doveden kao naslednik Havijera Pastorea. Visok 187 centimetara, sa neverovatnim pregledom igre, dugim nogama i zapanjujućom sposobnošću da varkom tela fintira rivale, Vaskez neodoljivo podseća na zemljaka koji je pre par godina eksplodirao u dresu Palerma. Sličnog su i karaktera. Upravo odatle dolazi i Vaskezov nadimak „El Mudo“. U prevodu „Mutavi“ jer na terenu uopšte ne progovara, izbegava medije i čak i saigrači tvrde da bi ga teško prepoznali na telefon jer njegov glas su retko slušali.

Postigao je golove protiv Verone i Intera, ali ono što je najbitnije za Palermo je da se nametnuo kao vođa tima i igrač oko kojeg se sve vrti. Kao 18-godišnjak je bio momak o kojem se u Argentini pričalo u superlativima, pominjalo se da ga već tada traže Milan, Parma i još neki klubovi. Ipak, na transfer je čekao do 2012. godine kada je za šest miliona evra prešao iz Belgrana u Palermo sa projekcijom da nasledi Pastorea.

Međutim, Gasperini i Malezani su mu davali šansu na kašičicu koristeći kao argumente tananu fizičku konstrukciju i taktičku neobučenost argentinskog plemejkera. Kada je na trenersku klupu došao Đenaro Gatuzo, Vaskez je morao da napusti Palermo i preseli se na pozajmicu u Rajo Valjekano. Gatuzo nije bio ljubitelj igrača koji zanemaruju odbranu i kojima je improvizacija na terenu najjače oružje. Gatuzo je ubrzo dobio otkaz i nasledio ga je Bepe Jakini kojem je prva želja ovog leta bila da iz Madrida vrati Vaskeza.

Mnogi su kritikovali transfer politiku Palerma u prethodnom prelalznom roku, ali je Jakini tvrdio da klub dobija veliko pojačanje u vidu igrača koji je “već bio tu“.

Na početku sezone, Vaskez je potpuno opravdao poverenje trenera, a Palermo dočekao igrača kojeg je čekao dve godine. Kako to obično u Italiji biva kada neko bljesne na kratko, odmah se pominje i kao transfer meta. Kontroverzni Palermov predsednik Zamparini je brže-bolje istakao da El Mudo košta 20 miliona evra i da nema šanse da ode za manju svotu novca. 


tagovi

EvropaFranko VaskezItalijaNemanja VidićPalermoSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara