"Olimpijakos"
"Olimpijakos"

EL: Makabi slavio u Pireju, napokon i Bešiktaš do pobede

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.03.13. | 22:01

Ponos Izraela tokom čitavog meča bio u vođstvu i zasluženo trijumfovao sa 73:67 na kraju. Crno-beli iz Istanbula poenima u poslednjim trenutcima meča savladali Montepaski sa 72:70 za prvi trijumf u TOP 16

Olimpijakos

Aktuelni evropski šampion Olimpijakos neprijatno je iznenadio svoje navijače porazom kod kuće od Makabija rezultatom 73:67.

Izabrane vesti

Izraelci su tokom čitavog meča bili u prednosti koja je u pojedinim trenitcima iznosila i 20 razlike, ali je Olimpijakos uspeo odličnom igrom u trećem periodu da se vrati u igru. Ipak, snage za totalni preokret nisu imali.

Najzaslužniji za pobedu ponosa Izraela bili su Dejvid Logan sa 20 poena i Riki Hikman sa 16 postignutih koševa. Sa druge strane Vasilis Spanulis je bio ubedljivo najbolji igrač domaće ekipe sa 19 poena. Bivši plej Partizana Ejsi Lo zabeležio je 10 poena dok je Papanikolau meč završio sa osam postignutih koševa.

Makabi se ovom pobedom izjednačio sa Olimpijakosom na tabeli sa skorom 7-5 koliko imaju i Montepaski i Himki. Nema sumnje da će poslednja dva kola doneti dosta uzbuđenja u grupi F.

Napokon i Bešiktaš! Pobedom protiv Montepaskija rezultatom 72:70 istanbulski crno-beli ostvarili su prvi trijumf u drugojfazi Evrolige i dodatno zakomplikovali situaciju u grupi F. Junak pobede svakako je Tutku Ačik koji je poenima u poslednjim trenutcima meča doneo veliko slavlje domaćim navijačima u Abdi Ipekči dvorani.

Tokom čitavog meča viđena je neizvesna borba što govori i rezultat na poluvremenu – 35:35.

Gosti iz Sijene su bili bolji u trećem periodu, ali je Bešiktaš fenomenalnom igrom u poslednjem periodu uspeo da baci favorizovani Montepaski na pleća.

Ačik je sa 17 poena bio najefikasniji u domaćem timu. Pratili su ga Serhat Četin i Riki Minard sa 14 postignutih poena.

Bobi Braun je ubedljivo najbolji bio u redovima Sijene sa 19 poena i osam asistencija. Pored njega jedini dvocifreni bio je Dejvid Mos sa 16 poena.

Bešiktaš je, ovom pobedom, makar malo uspeo da osvetla obraz dok se Montepaski izjednačio sa Himkijem na trećem mestu sa skorom 7-5.

(Foto: www.euroleague.net)


tagovi

BesiktasEvroligaEvropaGrčkaItalijaIzraelMakabiMontepaskiOlimpijakosTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara