"Petar Jelić"
"Petar Jelić"

Egzekutor Petar Jelić – pet komada za 55 minuta!

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.08.14. | 18:51

Napadač Rada uništio Voždovac u trećem kolu Superlige

Petar JelićZmajevi su utihnuli, vatra je bila u nogama Petra Jelića, koji je uspeo u onome što, čini nam se, nije nikome do sada od kada se prvenstvo u Srbiji igra kao samostalno. Pet komada u mreži protivnika kojima je 27-godišnji golgeter utabao put ka ubedljivoj pobedi Rada na gostovanju kod Voždovca -  6:1.

Kažemo čini nam se, zato što za kratko vreme nismo uspeli da proverimo baš detaljno, ali nam “na prvu loptu“ pada na pamet samo partija Nikole Žigića protiv Zete iz maja 2004. kada je golgeter Crvene zvezde postigao četiri gola. Jelić je otišao korak dalje. I sve to za svega 55 minuta posle čega ga je trener Rada Milan Milanović izveo iz igre.

Izabrane vesti

Valjda se smilovao.

U 55. minutu na teren je ušao Aleksandar Simić, Slavko Perović je kasnije postigao i šesti gol za Građevinare. Pre toga Dragoljub Anđelković je postigao utešni pogodak za Voždovac. Ali, sve to pada u vodu pred golgeterskim rafalom Jelića, momka rođenog u Modriči koji je u srpski fudbal zakoračio preko OFK Beograda. Igrao je i za Novi Pazar, ali je pre ove nezaboravne večeri samo sedam puta tresao mreže rivala u Superligi, a nije se proslavio ni u kratkotrajnim epizodoma u Nirnbergu, Karl Cajs Jeni, Volgi, Dinamu iz Tbilisija, pa Gvangdongu.

Međutim, očidledno da u njemu ipak ima nečeg ubitačnog. Jer, nije lako dati bet golova za 55 minuta. Bilo kome.

Tri boda je osvojio i Novi Pazar, koji je pred oko 5.000 gledalaca u gradu kraj Jošanice lako izašao na kraj sa Radničkim 1923 – 2:0.

Gosti iz Kragujevca su se, doduše, držali u prvom poluvremenu, ali je Sead Hadžibulić u 51. minutu nagovestio pobedu Plavih da bi, posle asistencije Miloša Mijića, Bojan Đorđević odagnao sumnje u krajnji ishod meča.

Sead Hadžibulić postiže golSjajan start sezone za Pazarce, koji posle tri uvodna kola imaju sedam bodova na kontu.

Na istoj koti je i Spartak, pre svega zahvaljujući utegnutoj odbrani koja u prva tri kola još nije poklekla. Protiv Mladosti potpuna dominacija Subotičana i na pobednički gol Miloša Mijića za minimalac od 1:0.

Farkaš je dugom loptom pronašao Jondića na desnoj strani. Igrač ponikao u mlađim kategorijama Spartaka prevario je kapitena Milunovića i na tacni namestio gol šansu Miloševiću. Centarforu Subotičana je preostalo samo da sa par metara ubaci loptu u nebranjenu mrežu.Detalj sa meča

Mnogo više uzbuđenja pod Đurđevim brdom gde je Jagodina posle velikog preokreta u drugom poluvremenu stigla savladala Radnički iz Niša sa 3:1.

Augusto Batioha je u finišu prvog dela igre doveo goste sa Čaira u vođstvo, ali je u nastavku igrao samo jedan tim, pa su Ćurani golovima Mileta Savkovića, Miloša Lepovića i Milana Đurića stigli do tek prve pobede u sezoni.

Isti podvig napravio je i OFK, koji je u Kruševcu deklasirao Napredak sa 4:2.

Aleksandar Paločević je već u prvom minutu otvorio goleadu, da bi potom dvostruki strelac Aleksandar Čavrić i definitivno odlučio pobednika. Čarapani su na kraju uspeli da se izbore za častan poraz, ali je bilo i više nego jasno da su večeras potpuno nadigrani.

Golova nije bilo samo u Čačku gde su Borac i Čukarički odigrali vrlo solidan meč sa dosta šansi, ali su golmani Nikola Petrić i Borivoje Ristić iskočili iznad ostalih. Međutim, oko 3.000 navijača na stadionu kraj Morave imalo je šta da vidi. Sve osim golova.

SUPERLIGA – treće kolo:

Voždovac – Rad 1:6 (0:4)
/Anđelković 64 – Jelić 8, 23, 29, 44, 53, Perović 78/

Novi Pazar – Radnički 1923 2:0 (0:0)
/Hadžibulić 51, Đorđević 80/

Spartak – Mladost Lučani 1:0 (1:0)
/Mijić 27/ 

Jagodina – Radnički Niš 3:1 (0:1)
/Savković 48, Lepović 66, Đurić 78 – Batioha 41/

Napredak – OFK Beograd 2:4 (1:3)
/Mićić 43 – Paločević 1, Čavrić 8, 30, Gajić 49/

Borac – Čukarički 0:0

20.30: Vojvodina – Crvena zvezda

Nedelja:
19.00: Partizan – Donji Srem


tagovi

Bojan ĐorđevićFK Novi PazarPetar JelićRadRadnički KragujevacSead HadžibulićSrbijaSuperligafk voždovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara