""
""

Edson oduševljen Delijama: Ovo što oni rade nema ni u Brazili! Šta li će tek da spreme za derbi? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.04.16. | 12:38

Novi štoper Crvene zvezde govorio o prvim mesecima u Beogradu, podršci saigrača, ali i šta je stalna tema rasprave između njega i Luisa Ibanjeza

Još na prolećnoj premijeri sa Mladosti iz Lučana delovao je nesigurno, pa se i MOZZART Sport zapitao da li vredi čekati Edsona Silvu. Vreme je prolazilo, Crvena zvezda ređala pobede, ali je utisak da brazilski štoper nije previše napredovao u igri.

Ruku na srce, tek je dva meseca u Srbiji, možda mu je potrebno malo više vremena da se „zaleti“, te i nekadašnji prvotimac Sao Paula uverava da će u nastavku sezone igrati kvalitetnije, jer ono što je u paru sa kapitenom Aleksandrom Lukovićem pokazao na meču sa Radom ne uliva poverenje Delijama.
Osećam se jako dobro od dolaska u Zvezdu. Na početku, kad sam stigao, nisam bio u dobroj kondiciji i formi, ali to se popravlja i na poslednjim utakmicama igram bolje. U tome su mi pomogli svi iz kluba. Svi su više nego gostoprimljivi. Naravno, najveća pomoć je došla od saigrača sa kojima dosta pričam o samoj igri. Sad se osećam odlično i zadovoljan sam zbog toga“, istako je Edson u razgovoru za Zvezda TV.

Izabrane vesti

Iako golman Damir Kahriman uverava da da novim štoperom nema problema u komunikaciji, Brazilac ističe upravo tu preopreko kao vrlo zahtevnu.
„Jedino što mi pada malo teže je jezik. Srpski je jako težak, ali ga nije nemoguće naučiti. Već znam par reči i savladaću i to. Naučio sam da kažem: „dobro“, „kako si“, „da“, „leđa“, jer mi je to potrebno na terenu. Bez obzira to ne govorim jezik više je nego očigledna dobra atmosfera u ekipi. Oseća se i prenosi na mene ta atmosfera iz svlačionice. Osećam se delom ekipe. Bez obzira na rezultat momci su uvek pozitivni i uvek sa svojim stavom prenose pozitivnu energiju“.

Pohvalio je i timske kolege. Tačnije, nahvalio ih na sva usta.
„Saigrači su odlični. Jedni od najboljih sa kojima sam ikad igrao. Kad sam dolazio u Beograd svi su mi pričali da su brazilski i evropski fudbal različiti. Zato sam bio malo nervozan, jer nisam znao kako ću se uklopiti u srpski fudbal, međutim, igrači su sjajni, igramo dosta napadački sve vreme, što nama u defanzivi dosta olakšava posao. Bez obzira koji je rezultat svi igraju napadački“.

Posebno je naglasio značaj Delija.
„Impresioniran sam. Nikad dosad nijsam video navijače kao Zvezdine. Čak ni u Brazilu. Tokom ovih nekoliko utakmica koje sam odigrao ili što sam bio na klupi isetio sam neverovatnu podršku i to je stvarno impresivno. Ta želja, srce i vibracija koju šalju igračima pomaže nam da budemo bolji“.

Ukoliko Partizan u nedelju savlada Mladost iz Lučana onda ćemo već 16. aprila, u prvom kolu plej-ofa imati na programu 151. večiti derbi, kojem se Edson posebno raduje, jer u prethodnom nije igrao.
„Osetio sam atmosferu derbija, ali to je bilo na njihovom stadionu i nisam igrao. Zato ne mogu ni da zasmilim kakav će ambijent biti sledeće subote na Marakani. Ne mogu da dočekam derbi na našem stadionu“.

Kaže da mu u prilagođavanju novoj sredini najčešće pomažu Ugo Vijeira sa kojim razgovara na portugalskom i Luis Ibanjez, sa kojim se sporazumeva na španskom.
Često vodim debate sa Ibanjezom o tome ko je bolji, Maradona ili Pele. Dosta puta dođe nasred treninga da mi kaže da je Maradona bolji, međutim, ni ja, a ni FIFA se ne slažemo s tim i znamo da je Pele bolji“.

Naglasio je i značaj vere.
Kao i mnogi Brazilci, vernik sam. To mi dosta pomaže u psihološkoj pripremi pred utakmicu, jer svaki put imam svoju molitvu. Zamolim Boga za zdravlje i da utakmica prođe kako treba. Dosad me nije izneverio“.

Privatno, Edsonu je u Srbiji sve potaman.
Supruga mi je takođe ovde, sin je krenuo u školu i obožava Beograd. Ženi je Beograd baš lep, koristimo svaku priliku da odemo do neke znamenitosti. Beograd je jedan od onih gradova gde se osećate kao kod svoje kuće“, završio je defanzivac Crvene zvezde.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Star sport, MN Press)

 


tagovi

SuperligaSrbijaEdson SilvaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara