""
""

Džikić posle još jedne dobijene drame: Naviknite se na naše gluposti...

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.11.16. | 20:21

“Zadovoljan sam kako smo se borili, napredovali smo”, poručio iskusni stručnjak

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić kaže da njegova ekipa ne može bez neizvesnih završnica ove sezone, ali da one poprilično izvlače energiju iz igrača. Ipak, u pobedi nad Zjelonom Gorom strateg crno-belih video je mnogo pozitivnih stvari s obzirom na sve okolnosti.

"Izgleda da ne možemo bez ovoga na jednu loptu. To baš isrcpljuje psihički i fizički. Sledeću meč, srećom, tek je u ponedeljak pa ćemo malo da se odmorimo. Imali smo dosta utakmica i neka duža putovanja. Zadovoljan sam pobedom, kako su se borili. Da li su pravi gliposti? Jesu. Da li to nekom smeta? Smeta. Što se pre naviknu biće lakše", rekao je Džikić na konferenciji za novinare posle utakmice.

Izabrane vesti

Ponovo šut za tri poena kod crno-belih nije bio na visokom nivou.
"Oni su kvalitetan tim, veliki su i snažni. Sad smo šutirali 22/4, pre tog 25/3 protiv Budućnosti. Napredovali smo. Idemo korak po korak. Mali su to koraci, ali ajde", u svom stilu je prokomentarisao trener crno-belih.

Dodao je i da uzrok neigranja Mihajla Andrića nije povreda, ali nije želeo da govori o detaljima.
"Moramo da igramo sa 10 igrača. Sezone je dugačka i zahtevna. Imamo takvu ekipu koja je prilično ujednačena u talentu. Svi su tu na nekom približnom nivou. Znamo da su navijači navikli na bolje i kvalitetnije, ali što se pre naviknu, biće im lakše. Ako se ne naviknu, to je njihovo pravo. Dok se ovi momci bore, zadovoljan sam. Šta da zamerim Vrapcu kad je protiv Budućnosti dobio četiri kopče. Ima dosta stvari koje vi ne znate i ne treba da znate. Od mene ih nećete čuti."

Krilni igrač crno-belih Kenan Karahodžić priznao je da ekipa oseća posledice umora.
"Bila teška utakmica, imaju jako dobre niske igrače i kvalitetne centre. Namučili su nas. Malo smo umorni, ovo već 10 meč za mesec dana. Nadam se da će biti bolje", kazao je Karahodžić koji je na nagovor trenera komentar počeo na španskom što je izazvalo smeh u sali, a potom je nastavio na srpskom.

Trener Zjelone Gore Artur Gronek istakao je posle meča da je nedopustivo da njegova ekipa dozvoli veliki broj ofanzivnih skokova protivniku kao što je Partizan.
"Uvek je lepo igrati u Pioniru pred ovim navijačima. Oni su šesti igrač Partizana. Meč je bio interesantna, obeležila ga je odbrana. Nismo smeli da dozvolimo 17 skokova u napadu Partizana, a imali smo i previše izgubljenih lopti u jednoj ovakvoj utakmici", ocenio je on.

On je dodao i da njegova ekipa nije bila dovoljno borbena u napadu.
"Pogodili smo samo osam šuteva ispod koša. To ne sme da se dešava u ozbiljnoj košarci. Takođe, nismo uvek išli na ofanzivni skok, da probamo iz drugog pokušaja da damo poene", dodao je Gronek.

Košarkaš poljskog tima Nikola Đurišić ocenio je da su neke greške njegovog tima u odbrani u završnici meča presudno uticale na konačan ishod.
"Čestitam Partizanu na pobedu, dobro smo se borili, Sjajno je igrati u ovoj atmosferi. Dali smo maksimum. Napravili smo neke greške u odbrani. Bila je utakmica sa malo poena, na jedan posed lopte. Na kraju je baš odbrana i odlučila. Partizan je imao i malo više sreće od nas. Nismo uspeli da zaustavimo Veličkovića u tom poslednjem napadu", kazao je crnogorski internacionalac.

(Foto Star Sport)


tagovi

SrbijaFK PartizanKenan KarahodžićEvropaAleksandar Džikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara