""
""

Džerom Boateng posle godinu dana u reprezentaciji, nema Ozila i Kedire

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.09.17. | 13:07

Joakim Lev odmara veziste Arsenala i Juventusa

Nije igrao za reprezentaciju skoro godinu dana. A sad, kad se lomi plasman na Mundijal, vraća se da pomogne prvaku sveta. Džerom Boateng ponovo pod zastavom Nemačke. Snažni štoper Bajerna zalečio je povredu butnog mišića zbog koje nije bio na raspolaganju Joakimu Levu na prethodnima akcijama. Minuli susret za Pancer diviziju odigrao je 11. oktobra 2016, a sad se našao na spisku od 23 igrača na koje selektor računa u završnici evropske zone kvalifikacija.

U odnosu na septembarske mečeve poziv je ponovo dobio Hofenhajmov napadač Sandro Vagner, ali na spisku nema lakše povređenih Mesuta Ozila i Samija Kedire. Procenjeno je da nema potrebe za dodatnim naporom. Potovo u situaciji kad je Nemcima samo bod iz okršaja sa Severnom Irskom u gostima i Azerbejdžanom kod kuće dovoljan da overe plasman u Rusiju 2018.

Izabrane vesti

Na spisku nema ni Marija Gecea, krilni vezista se tek vratio na teren posle velikih problema i Lev smatra da je bolje da u Borusiji iz Dortmunda „hvata“ ritam, nego da ga opterećuje reprezentativnim obavezama.
Žalim zbog toga što neki od protagonista minulih uspeha ne mogu da budu sa nama. Posebno tu mislim na Ozila i Kediru, ali sam siguran da će se lepo odmoriti tokom pauze. To je za njih sad najvažnije, a nama je bitno da budu na vrhuncu narednog leta“, rekao je Lev.

Podsetimo, od ranije su povređeni kapiten Manuel Nojer, Jonas Hektor, Mario Gomez, Marko Rojs i Benedikt Hevedes.

Spisak Nemačke za utakmice sa Severnom Irskom (5. oktobra u Belfastu) i Azerbejdžanom (8. oktobra u Kajzerslauternu)

Golmani: Kevin Trap (PSŽ), Bernd Leno (Leverkuzen), Mark Andre Ter Štegen (Barselona);
Defanzivci: Škordan Mustafi (Arsenal), Marvin Platenhart (Herta), Matijas Ginter (Borusija Menhengladnah), Džerom Boateng (Bajern), Mats Humels (Bajern), Antonio Ridiger (Čelsi), Niklas Zule (Bajern), Džošua Kimih (Bajern);
Vezisti: Toni Kros (Real Madrid), Emre Džan (Liverpul), Sebastijan Rudi (Bajern), Julijan Draksler (PSŽ), Leroj Sane (Mančester Siti), Leon Gorecka (Šalke), Julijan Brant (Leverkuzen), Amin Junes (Ajaks);
Napadači: Lars Štindl (Borusija Menhengladbah), Tomas Miler (Bajern), Timo Verner (RB Lajpcig), Sandro Vagner (Hofenhajm).

TABELA GRUPE C EVROPSKE ZONE KVALIFIKACIJA ZA MUNDIJAL

(FOTO: Action images)


tagovi

Džerom BoatengEvropakvalifikacije za sp 2018međunarodni fudbalMesut OzilNemackaFudbalska reprezentacija Nemačkereprezentativni fudbalSami Kedira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara