"Ne bi Hamilton zalivao bolid šampanjcem da mu ga Rozberg nije servirao"
"Ne bi Hamilton zalivao bolid šampanjcem da mu ga Rozberg nije servirao"

Džentlmenski sporazum: Hamiltonovo hvala za Rozbergovu kapitulaciju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.05.16. | 12:05

„Hvala mu što je džentlmen, ali i na razumevanju u trenutku u kom smo obojica znali da Rozberg ima probleme, a ja brzinu“, rekao je Luis Hamilton, vidno zadovoljan timskom strategijom u Monaku

Ne bi Hamilton zalivao bolid šampanjcem da mu ga Rozberg nije serviraoKako je ovo nerealno! Rozberg se džentlmenski povukao i propustio Hamiltona da napadne usamljenog Danijela Rikarda na prvoj poziciji VN Monaka.

Nemac je bio na drugom mestu, sve dok se u 18. krugu nije sklonio u stranu zbog nedostatka snage u Mercedesovom bolidu. Sve ovo proizvod je timske taktike po kojoj će jedan vozač ustupiti pravo prolaza drugom ukoliko je sporiji i ima šanse da pobedi na trci.
„Bila je to bolna, ali laka odluka jer nisam bio sposoban da pobedim u trci. Upozoren sam na tempo, pa je shodno tome bilo potpuno logično da se sklonim s puta Hamiltonu“, rekao je Niko Rozberg, koga je taj isti Luis Hamilton slupao na predhodnoj trci u „opuštenom“ timskom duelu.

Izabrane vesti

„Hvala mu što je džentlmen, i na razumevanju u trenutku u kom smo obojica znali da Rozberg ima probleme, a ja brzinu“, rekao je Luis Hamilton, vidno zadovoljan što je vrhunskom taktikom ekipe, ali i dobrim tempom na stazi postigao cilj, i po prvi put u ovoj sezoni osvojio trku.

Niko Rozbergu naravno da nije mio ovakav rasplet situacije, ali u timskoj strategiji on prosto nije imao izbora. Razlog je trenutna razlika u bodovima koja je istopila Rozbergovu prednost u odnosu na Britanca na samo 24 boda. U ovakvom rasporedu u generalnom plasmanu najverovatnije je da će se Toto Volf i Niki Lauda odlučiti za interno takmičenje među vozačima. To bi u praksi moglo da znači da će ekipa forsirati plasman trenutno konkurentnijeg takmičara na stazi, a onda u finišu sezone pustiti da se njih dvojica u međusobnom duelu razračunaju oko titule.

Tako bi to moglo da izgleda iz Mercedesove vizure, ali ne zaboravimo da Ferari najavljuje promene, ali i da je glavni izazivač nemcima trenutno konstantno dobri Red Bul koji može mnogo toga da promeni u šampionatu.

(Foto:Action Images)


tagovi

Toto VolfNiko RozbergNiki LaudaLuis HamiltonFormula 1Daniel Rikardo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara