""
""

Džajić: Prestanite s pričama da nam neko namešta titulu! Ubijate fudbal!

Vreme čitanja: 5min | pon. 28.04.14. | 20:42

Ako Partizan osvoji prvenstvo, a verujem da neće, prvi ću im čestitati na tome, kao što sam im prvi čestitao na pobedi u derbiju, kaže predsednik Zvezde u obraćanju medijima dva dana posle poraza od crno-belih

Do pre samo dva dana situacija u Zvezdi bila je skoro pa idilična, bar kad su fudbalske stvari u pitanju: prvo mesto sa šest bodova prednosti nad Partizanom, nekoliko ubedljivih pobeda... I sve se to srušilo u 90 minuta u Humskoj. Ne samo što su crveno-beli poraženi, već su promašili dva jedanaesterca, primili gol u poslednjem minutu, i sve to je značajno narušilo atmosferu na Marakani. Dovodi se u pitanje trenerski integritet Slaviše Stojanovića, igrački kvaliteti Ninkovića, Milijaša, Mijailovića..., otvaraju se dileme ko odlučuje o izvođačima jedanaesteraca...

Izabrane vesti

Međutim, predsednik Dragan Džajić dva dana posle derbija spušta loptu na zemlju. U obraćanju medijima pružio je punu podršku treneru i igračima, čestitao Partizanu na zasluženoj pobedi, i pozvao javnost da se više bavi fudbalskim stvarima, a manje pričama koje urušavaju ugled fudbala i sporta uopšte.

Kakve su vam impresije sada kada se sve sleglo?
“Poraz protiv Partizana, bilo da je u prvenstvu ili Kupu, uvek mi teško padne. Neću da kažem kako ne boli i kako nema veze što smo izgubili. Ima veze, ima i ljutnje... Znam da je teško i igračima i navijačima. Ko kaže drugačije - laže. Poenta je da finalizujemo sezonu i da osvojimo titulu. Sledećih dana radićemo na vraćanju samopouzdanja igračima. Oni sigurno znaju ko je promašio penal i ko je igrao dobro. Sve ćemo učiniti da narednu utakmicu dočekamo što spremnije. Verujem u ove momke”, jasan je Džajić.

Iz Partizana (konkretno potpredsednik Raša Babić) su oštro reagovali na vašu izjavu da je pre pobedonosnog gola Partizana bio faul Drinčića nad Mrđom...
“Da razjasnim... Rekao sam posle utakmice da je bio faul nad Mrđom, i ništa mimo toga. Nisam hteo da omalovažavam pobedu Partizana, niti sudiju Mažića koji će biti predstavnik naše zemlje u Brazilu. Nisam imao zlu nameru. To što je taj faul doneo gol nije kriv sudija. Ne pada mi napamet da se vadim na suđenje. Jeste bio faul, i ne može niko da me ubedi da nije bio. Ali za poraz neću da krivim Mažića. Partizan nas je pobedio, igrali su tako kako su igrali i alal im vera. Ako budu prvi, koliko god mi bilo teško, čestitaću im. Ali mislim da ćemo mi biti prvi. U svakom slučaju, ne želim da ulazim u dalju polemiku, i da odgovaram Raši Babiću ili, ne znam, Petru Petroviću... Da li će me neko kritikovati u medijima, na društvenim mrežama ili neki psihopata, ako se dokopa mikrofona, to me apsolutno ne zanima. Uvek sam imao svoj stav i uvek sam znao šta hoću. Prihvatio sam da danas razgovaram s medijima jer neću da ispadne da se krijem posle poraza, da nećemo da pričamo kad je loše...”

Da li se plašite da atmosfera posle večitog derbija ne odvuče ekipu na drugu stranu i poremeti igrače?
“Uvek ću biti na strani igrača, i štititi ih, to je moj posao. Čak i kad bi izgubili titulu, ja bih ih zaštitio. Ova cela nedelja treba da prođe u razgovorima s njima, u građenju poverenja. Nisu to igrači koji imaju 18-19 godina, iskusni su momci, i ubeđen sam da će i ovo prevazići. Ne može Ninkoviću da bude lako kad je promašio penal, ili Mijailoviću...”

Mijailović je izjavio da hoće da šutira penale do kraja prvenstva ako ih bude bilo...
“Ako tako kaže, ja bih mu dao. To znači da ima samopouzdanje, veru u sebe, što je veoma lep momenat.”

Da li će se igračima i dalje davati sloboda u odlučivanju ko će izvesti penal?
“Bio sam na treningu pre utakmice. Šutirali su penale i nijedan naš golman nije odbranio. Ako Ronaldo ili Mesi mogu da promaše, zašto ne može Ninković? Previše je da se promaši sedam penala, naravno da je previše, ali...”

Da li ste razgovarali s trenerom Stojanovićem?
“Jesam. Svestan je svega, i da je možda napravio grešku. Ali šta sad... Okrećemo se Radu i Slobodi, gledamo na njih kao da igramo protiv Real Madrida i Barselone.”

"STVORENA JE VELIKA MRŽNJA, OVAKO NIKAD NIJE BILO"

Koliko ste zadovoljni Zvezinom igrom u derbiju, da li je moglo bolje i ofanzivnije?
“Bilo je tako kako je bilo i stavio bih tačku. Treba da se prestane s pričama, tipa bićeš zbog ovog ili onog čoveka prvi. To nema veze sa životom... Ja takav alibi sigurno neću tražiti ako ne budemo prvi na kraju. Koliko mi god bilo teško, čestitaću Partizanu. Šta je to urađeno za Zvezdu da bi bila prva? A stalno se ponavlja kako mi pobeđujemo zbog ove partije i ovog čoveka.”

Tako je bilo i prošle godine...
“To nije moje da komentarišem, o tome više vi treba da pišete. To je apsolutna i abnormalna laž koja može samo da služi nekome kao opravdanje... Ne da je stvorena mržnja, nego mislim da nikad ovako nije bilo. Ali zbog čega? Zbog nekog ko voli sport, ili navija za neki klub? Mislite li da je taj čovek ogrizao u svemu tome? Da li smo nekad iz Zvezde rekli da jedan ili drugi političar navijaju za Partizan. Da li Dragan Džajić treba da to potencira? Te bolesne umove ja ne razumem. Nije to stvar nas iz fudbala, nego i medija. Neću da se pravi greška koja se pravila šest-sedam godina. I na putu smo da je ne ponovimo. Priznao sam da mi je teško, i meni, i navijačima, da nije bilo kako treba... Ja sam svoje uradio, šta još više mogu? Šta, da li možda nisu bili penali? Vidite, ovde ima dobrog fudbala i velikih talenata, ali s takvim pričama ukinuće se sve, nestaće i ovo, i onda će biti svima žao.”

Da li mislite da je uništen sportski duh?
“Pa naravno da jeste. Gde god smo odlazili, sačekale su nas priče da Zvezda mora da bude prvak.”

Da li će Zvezda nešto preduzeti jer je utisak da se sve otelo kontroli i da je mržnja ostala prevelika?
“Teško može tu da pomogne pojedinačna izjava. Mi pričamo pre utakmice, a šta da kažemo kad je pronađeno 27 noževa, 14 sekira, baklje... Ko će da odgovara za to?”

Verujte li u ostvarenje cilja?
“Verujem. Verujem igračima, treneru, navijačima. Znam da ih je ovo ujelo za srce.”

Da li vam je krivo što  na stadionu Partizana niste potvrdili dominaciju?
“Jeste, ali to je fudbal. Krivo je i Liverpulu što je izgubio od Čelsija. Nemojte celu godinu da pretvorimo u taj derbi. Kao što vidite, ovaj derbi nije bio odlučujući, imamo i dalje bodovnu prednost.”

"TRUDIMO SE OKO LICENCE..."

Kakva je situacija oko licence za evropska takmičenja?
“Videćemo. Svi znaju u kakvoj smo bili situaciji... Nije mi padalo na pamet da nekog optužujem i prebacujem nešto. Radimo, gledaćemo da rešimo sve. Imamo 6. maja sastanak u UEFA. Uradićemo sve što je u našoj moći da ne dođe do najgoreg scenarija.”

Da li je ovo prvenstvo prelomno za klub?
“Jeste u velikoj meri. Sećate se šta sam vam rekao na početku sezone, da drugo mesto smatram neuspehom? Titula jeste prelomna, ali ne zbog toga što će ona da reši goruće probleme. Goruće probleme može da reši druga organizacija, drugi sistem gledanja na klubove generalno”, zaključio je Dragan Džajić.  

(FOTO: Star sport/MN Press)


tagovi

146. večiti derbiSuperligaSrbijaDragan DžajićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara