"Ko će sesti u fotelju na Terazijama?"
"Ko će sesti u fotelju na Terazijama?"

Džajić i Đurić pohvalno o Dekiju; Milovanović se boji estradizacije FSS-a

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.11.13. | 09:21

"Nama treba predsednik, a ne Ceca, Šer, Madona", ističe potpredsednik Jagodine, dok Ratko Borovnica predlaže da se Stanković godinu dana kali uz Tomislava Karadžića?!

Ko će sesti u fotelju na Terazijama?Veliko fudbalsko ime, bez afere uz rever, ali i nimalo iskustva na funkcijama. Sasvim normalno, fudbalska Srbija podeljena je po pitanju izbora Dejana Stankovića za predsednika FSS-a, iako je trofejna karijera srpskog rekordera po broju nastupa za nacionalni za većinu dovljan razlog da dignu ruku za.

Pa i za čelnike Partizana.
"Podražvamo! Zašto da ne?! Normalan čovek iza koga je vrhunska karijera", decidan je prvi čovek crno-belih Dragan Đurić u izjavi za Sportski žurnal.

Izabrane vesti

Čini se čak i uvereniji od kolega iz Crvene zvezde da je Stanković pravi izbor. Možda zato što bi u fotelju mogao da sedne na predlog aktuelne vlasti u FSS-u, a ne crveno-belih. Predsednik Zvezde Dragan Džajić, ipak, ima samo reči hvale o čoveku koji je fudbalsku karijeru počeo baš dok je treća Zvezdina zvezda rukovodila sportskim sektorom.
"Znam Dekija kao klinca, Zvezdino je dete. U dobrim smo odnosima. Poštujem šta je napravio u Italiji i svaka mu čast. Ponikao je u Zvezdi, ovde najavio blistavu karijeru i emotivno govorim kad je on u pitanju", nagoveštava Džajić da bi podržao Stankovića, ali uz ogradu da to još nije zvaničan klupski stav.

Dilemu nema ni prvi čovek Fudbalskog saveza Vojvodine Ratko Borovnica, jedan od najvernijih saradnika Tomislava Karadžića, koji predlaže i jedno sasvim neobično rešenje.
"Sjajan predlog i pravo rešenje, zbilja. Bilo bi dobro da se godinu kali uz Toleta, sećate se, kao i svojevremeno Laković (doduše kod Zvezdana Terzića, prim. aut.)", savetuje Borovnica u izjavi za Žurnal.

Potpredsednik Jagodine Goran Milovanović, ipak, jedan je od onih koje brine nedostatak iskustva još nezvaničnog kandidata.
"Pitate, kako gledam?! Nikako, zato što se predsednik Saveza ne bira nasleđem, već na izborima. Da se razumemo, nemam ništa protiv da predsednik bude Stanković ili Milošević, možda Peđa Mijatović... Već protiv načina kako se javnosti servira izbor predsednika FSS-a. Nemam ništa da protiv da predsednik bude Subotić (Spartak) ili Marjanović (Radnički 1923), zašto da ne i novi fudbalski radnik iz Niša Bulatović? Selektor Rajevac, recimo. Šta bi nedostajalo? A ne da od obe funkcije pravimo medijske zvezde, kao – vidi, eno je Ceca, Šer, Madona! Znate, jedno je igrati fudbal, sasvim drugo rukovoditi sistemom visokog biznisa", upozorava Milovanović za Žurnal.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaDejan StankovićDragan DžajićDragan ĐurićFSSGoran MilovanovićJagodinaFK PartizanRatko BorovnicaSrbijaSuperligaTomislav Karadžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara