""
""

Dve decenije posvećenosti ode u istoriju: Demijan Daf završio karijeru (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.12.15. | 20:23

Nedostajaće nam taj Irac...

Bilo je lepo dok je trajalo. A trajalo je 20 godina. Tačno toliko jurio je za loptom, činilo se, neumorni Demijan Daf po terenima Velike Britanije. Trčao, a kad su ga godine stigle izustio:
„Više ne mogu“.

Čuveni krilni vezista Republike Irske, uz Robija i Roja Kina jedan od najboljih fudbalera savremenog doba koje je ova država imala, u ponedeljak je rešio da prekline da igra fudbal. u 36. godini života.
„Moje srce traži od mene da nastavim, ali moje telo je konačno dobilo bitku i reklo mi da stane. Znam da sam srećan čovek, jer sam ostvario sve snove mladog čoveka. Želeo bih da zahvalim svakome ko mi je pomogao na putovanju od školskog fudbala u Dablinu, preko selidbe u Englesku u tinejdžerskog doba sve do danas“, rekao je Daf.

Izabrane vesti

Od bubamare se oprostio u Šamroku, u koji je stigao letos i odmah po dolasku potvrdio da je, ne samo dobar fudbaler, već i sjajan čovek, jer je kompletnu platu davao u humanitarne svrhe. Prethodno je igrao za Blekburn, Čelsi, Njukasl i Fulam, dok je prošle sezone „pikao“ fudbal u dalekoj Australiji, u dresu Melburn Sitija. Odigrao je 100 utakmica za reprezentaciju, dao je 18 golova.

Najsvetliji deo karijere bile su godine u Čelsiju, sa kojim je sovojio dve Premijer lige, jedan Liga kup, jedan Komjuniti šild, sa Fulomom je 2010. dobacio do finala Lige Evrope, a od pojedinačnih priznanja svakako mu je najdraže što ga je UEFA 2002. uvrstila u tim godine.
Izuzetno sam ponosan na činjenicu da sam odigrao 100 utakmica za svoju državu. Uvek mi je bilo zadovoljstvo da predstavljam Irsku, pogotovo što me za reprezentativnu karijeru vezuju neke magične uspomene“, rekao je na oproštaju Daf, koji je u dresu državnog tima igrao na Mundijalu 2002 i Prvenstvu Evrope 2012.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action images)


tagovi

Šamrokmeđunarodni fudbalIrskaDemijan Daf

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara