"Tomaš Rosicki obara Arjena Robena"
"Tomaš Rosicki obara Arjena Robena"

Dva plotuna Tobdžija za častan oproštaj; Bajernu oduzeto pravo da preti (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.03.13. | 22:40

Olivije Žiru već u trećem minutu najavio neočekivan ishod na Alijanc areni, da bi Loran Košćelni u 86. postavio konačnih 2:0. Bavarci, ipak, idu dalje zahvaljujući većem broju golova u gostima

 

Tomaš Rosicki obara Arjena RobenaCrvenilo na obrazu prvotimaca Arsenala splasnulo je posle pobede Tobdžija na gostovanju kod Bajerna u revanšu osmine finala Lige šampiona, ali rezultat od 2:0 (1:0) bio je dovoljan samo za častan oproštaj od evropske elite. Mesto među osam najboljih u Ligi šampiona, realno, u ovom trenutku je van domašaja engleskog predstavnika, ali je četa Arsena Vengera večeras pokazala da ume da igra fudbal.

Izabrane vesti

Nije, doduše, Arsenal blistao. Daleko od toga. Veći deo meča proveo je braneći se od naleta domaćina, ali je uspeo da spusti uzletele Bavarce na zemlju i pokaže im da nisu nedodirljivi. Istina, imali su igrači londonskog kluba i sreću obzirom da se utakmica odvijala baš onako kako su želeli. Više od časne eliminacije nisu zaslužili posle debakla od pre tri nedelje.

Već u trećem minutu Olivije Žiru je uneo dramu u okršaj, iako se posle previše lagane pobede Bajerna na Emirejstu (3:1) činilo da će revanš biti puka formalnost.

Tio Volkot je izleteo na desno krilo posle sjajne kombinacije Santija Kazorle i Tomaša Rosickog, centrirao kroz noge Danteu, a spretni Žiru na drugoj stativi sačekao loptu i poslao je u praznu mrežu za vaskrsnuće Arsenala... Barem se tako činilo.Olivije Žiru slavi pogodak

Ekipa Arsena Vengera, međutim, do kraja poluvremena nije uspela da ka golu Manuela Nojera uputi još niti jedan šut, iako ni Bajern nije igrao na prepoznatljivom nivou. Bavarci su imali loptu u nogama, stezali obruč oko gola Lukasa Fabijanskog, ali je samo Toni Kros posle loše reakcije Pera Mertezakera ugrozio gol gostiju. Pogodio je samo spoljni deo mreže.

Naleti lidera Bundselige i prošlogodišnjeg finaliste Lige šampiona nastavili su se i u drugom poluvremenu, ali je realizacija izostala, iako su pokušavali i Kros i pre svih Arjen Roben.

Lukas Fabijanski je, ipak, držao Arsenal u igri obzirom da je u 68. minutu, posle genijalne asistencije petom Tomasa Milera, zaustavio Robenov pokušaj da spoljnim delom kopačke smesti loptu iza leđa protivničkog golmana. U 82. minutu odbranio je i udarac rezerviste Marija Gomeza.

Arsenal je, pak, strpljivo, možda i previše strpljivo, toliko da je ličilo da Tobdžije ni same ne veruju u prolaz u četvrtinu finala, čekao svoju šansu. Žervinjo se u 79. minutu našao u sjajnoj situaciji, ali je u duelu sa Danteom uspeo samo da loptu sa peterca pošalje pored stative.Loran Košćelni postiže gol

Međutim, u 86. minutu šansa se pojavila, a lica gostiju ozarila, pošto je na centaršut Santija Kazorle iz kornera sa desne strane Loran Košćelni nadvisio Marija Gomeza i Havija Martineza i glavom tukao za 2:0.

Uvukao se strah u tabor domaćeg tima, videlo se to po gestu Nojera, koji Tobdžijama nije dozvolio da što brže loptu iz mreže odnesu na centar pa je umalo izbila opšta tuča na terenu.

Ispostavilo se, ipak, da se fitilj u Vengerovom Arsenal prekasno upalio, pa je Bajern otišao dalje zahvaljujući većem broju golova u gostima. Utisak je sasvim zasluženo, ali je mit o nepobedivosti Bavaraca večeras i definitivno srušen-

BAJERN – ARSENAL 0:2 (0:1)
/Žiru 3, Košćelni/


Sudija: Pavel Kralovec (Češka)

BAJERN (4-2-3-1): Nojer – Lam, Dante, Van Bujten, Alaba – Luiz Gustavo, Havi Martinez – Kros (od 81’ Timoščuk), Roben, Miler – Mandžukić (od 73’ Gomez);

ARSENAL(4-4-2): Fabijanski – Dženkinson, Mertezaker, Koščelni, Gibs – Arteta, Ramzi (od 72’ Žervinjo), Kazorla, Rosicki – Volkot (od 72’ Oklsejd-Čemberlen), Žiru.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ArsenalBajern MinhenEngleskaEvropaLiga šampionaLoran KošćelniNemackaOlivije Žiru

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara