"Filipe Kutinjo"
"Filipe Kutinjo"

Dva bleska za preokret Liverpula: Periskop Džan i visok luk Kutinja u 91. minutu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.02.15. | 22:53

Veoma skromna utakmica Redsa na Makron stadionu, ali na kraju pobeda nad Boltonom od 2:1

Filipe KutinjoRekord od osam kup eliminacija od nižerangiranih timova odavno je u vlasništvu Liverpula. Deveti je visio nad glavom. Emre Džan, Rahim Sterling i Filipe Kutinjo odbili su ipak da se pomire sa novim porazom, pa je Brendan Rodžers izbegao blamažu na gostovanju kod Boltona na Makron stadionu. Vrlo skromna partija njegovih izabranika, ali i pobeda od 2:1 za plasman u peto kolo FA jupa.

Epitet junaka meča na kraju je poneo Filipe Kutinjo, koji je u prvom minutu sudijske nadoknade na maestralan način lobovao do tada odličnog golmana domaćeg tima Endrua Lonergana za erupciju oduševljenja među navijačima Redsa. Razumljiv klimaks gostujućih pristalica, jer je veče pretilo da se pretvori u katastrofu. I to baš na dan kada je kapiten i legenda kluba Stiven Džerard igrao 700. takmičarsku utakmicu u dresu Liverpula. Večeras se i definitivno videlo da, uprkos povremenim trenucima inspiracije, Stivi Dži jednostavno ne može više da igra ovako brz fudbal.

Izabrane vesti

Kasnio je još jedan Liverpulov veteran. Zek Klou, 19-godišnji Boltonov fudbaler brzog koraka, uspeo je da ubedi Martina Škrtela da može da ga stigne. Nije mogao, pa sudiji Rodžeru Istu nije preostalo ništa drugo no da pokaže na belu tačku. Vremešni Ejdur Gudjsonsen podsetio je fudbalsku planetu na vremena kada je žario i palio na velikoj sceni. Sa svojih 36 godina naravno da se nije uplašio odgovornosti.Penal Škrtela

Ali sve je otišlo dođavola samo sedam minuta kasnije kada je Nil Dans zaradio drugi žuti karton i ostavio saigrače da se brane sa desetoricom. Do tada bezopasni Liverpul – ozbiljno je zapretio samo Rahim Sterling stativom u prvom poluvremenu - uvideo je priliku i krenuo na sve ili ništa. Preokret je najavila bomba raspoloženog Džana koju je Lonergan odbio uz pomoć prečke, ali domaćima je polako ponestajalo snage.

Neumorni Sterling to je primerio, a Džan uvek prati igru. Maestralnom asistencijom preko poslednje linije Boltona izbacio je saigrača iza protivničke poslednje linije i u 86. minutu vratio Redse u igru.

I taman kada su se domaći ponadali da će izdržati regularni tok utakmice Kutinjo je odapeo strelu neobične putanje. Lonergan ju je video na tribinama. Kutinjo u mreži Boltona. Kutinjo je bio u pravu.

Nek se spremi Kristal Palas.


(FOTO: Action Images)


tagovi

Rahim SterlingPremijer ligaLiverpulFilipe KutinjoFA kupEvropaEngleskaEmre DžanEjdur GudjonsenČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara