""
""

Dva Bajernova asa odlaze u penziju - Lam od leta novi sportski direkor

Vreme čitanja: 1min | sre. 18.01.17. | 14:14

Minhenski klub ostaje bez dvojice standardnih prvotimaca, ali dugogodišnji kapiten samo menja funkiciju u klubu

Očekuje nas istorijsko leto u Minhenu, jer će se Bajern oprostiti od dvojice velikih asova, koji će završiti profesionalne karijere. U fudbalsku penziju odlaze Ćabi Alonso i Filip Lam, koji će reći zbogom fenomenalnim karijerama. Ono što je posebno važno za navijače bavarskog velikana jeste to da dosadašnji kapiten Filip Lam neće napustiti klub, već će preuzeti ulogu sportskog direktora na Alijanc areni, piše Bild.

Izabrane vesti

Dok se oko Lama i pominjala mugućnost da bi mogao na leto da okači kopačke o klin, informacija oko povlačenja Ćabija Alonsa predstavlja potpunu novost za ljubitelje fudbala, jer je Španac do sada izjavljivao samo nije siguran da li će ostati u Bajernu po isteku ugovora.

Alonso je u Minhen stigao na leto 2014. godine, a do sada je odigrao 97 utakmica za Bajern i postigao devet golova. Pre toga je pet sezona nosio dres Real Madrida.

Lam je čitavu karijeru proveo u Bajernu (dve godine na pozajmici u Štutgartu), rođen je u Mihnenu, a u klub je došao sa 12 godina. Za prvi tim je debitovao u novembru 2005. godine protiv Arminije iz Bilefelda. Sa Bajernom je osvojio osam šampionskih titula, tri nacionalna kupa, Ligu šampiona, Superkup Evrope i klupsko prvenstvo sveta.

(FOTO: Action images)


tagovi

Bajern MinhenEvropaFilip LamNemacka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara