""
""

Kiks Fejenorda, Đuričić se povredio, igrači Utrehta kao da su se kladili protiv sebe (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.04.13. | 16:42

Herenven savladao Viljem II u dramatičnom meču u kojem se povredio srpski vezista. Klub iz Roterdama posustaje u šampionskoj trci, AZ Alkmar iskoristio obilne poklone igrača Utrehta za ubedljivih 6:0 uz het trik Altidora

 

Izabrane vesti

Herenven je korak bliže plasmanu u plej-of za Ligu Evrope. Popularna Srca su danas savladala Viljem II u dramatičnom meču sa pet golova – 3:2. Ipak, utisak sreće zbog pobede je pokvarila povreda Filipa Đuričića koja po prvim prognozama nije nimalo naivna. Srpski as je uz bolnu grimasu napustio teren u 63. minutu i uz hramanje otišao u svalčionicu.

Ipak, Herenven je uspeo da nadoknadi odsustvo Đuričića koji je do tada bio možda i najbolji pojedinac meča jer odbrana Viljema nije uspevala da ga zaustavi bez faula.

Ipak, gosti su bili ti koji su prvi poveli posle strašnog voleja Rikarda Ipela. Ipak, u 53. minutu je podjednako lepim volejom izjednačio El Ganasi i vratio Herenven u život.

Samo dva minuta kasnije, Herenven je već preokrenuo, a strelac je bio Islanđanin Finbogason, najefikasniji igrač Van Bastenove čete u ovoj sezoni na asistenciju El Ganasija. Autsajder iz Tilburga je u 80. minutu još jednom zaledio srca domaćih navijača kada je Joakim pogodio pored trojice domaćih defanzivaca. Ipak, Herenven je do spasa stigao golom Finbogasona sa bele tačke u 84. minutu. 

Fejenord je propustio priliku da preskoči Vitese, da napravi što veći pritisak na Ajaks i PSV i ostane ravnopravan član u trci za titulu. Klub iz Roterdama je vodio na gostovanju u Valvajku golom najboljeg strelca Pelea iz penala, ali su domaći preko Duitsa izjednačili početkom drugog poluvremena i uprkos silnoj ofanzivi Fejenorda iščupaju bod. 

Pravu katastrofu je doživeo Utreht na gostovanju u Alkmaru. Domaći AZ je slavio sa ubedljivih 6:0! Čak tri gola je dao američki napadač Džozi Altidor. Ali, koliko Altidor, toliko su i igrači Uterhta kumovali ovom debaklu njihovog tima. Kali je u 27. zaradio crveni karton i skrivio penal iz kojeg je Altidor dao prvi gol. Samo pet minuta kasnije, isto što i Kali je uradio Vujtens i Altidor je opet bio precizan sa bele tačke. Sa dva igrača više, domaći su nastavili da rešetaju mrežu Utrehta. Veliku pomoć su imali i u gostujućem prvotimcu Majk Van der Hornu, koji je postigao jedan od najsmešnijih autogolova u ovoj sezoni. Pogledajte taj tragikomičan pogodak u sopstvenu mrežu:

EREDIVIZIJA – 30. kolo

Petak:
Venlo – Cvole 0:2 (0:1)
/Benson 16, 63/

Subota:
Roda – Vitese 3:3 (0:2)
/Malki 63 penal, Demuž 70, Donald 90+6 - Havenar 26, 36, Boni 56/

Breda – NEC 2:0 (0:0)
/Lurling 82, Hoi 85/

Herakles – Groningen 0:2 (0:0)
/Teišeira 62, Bakuna 76 penal/

Den Hag – Tvente 1:3 (1:1)
/Van Dujnen 41 - Daglas 24, Bulikin 81, 84/

Nedelja:
Herenven - Wiljem II 3:2 (0:1)
/El Ganasi 53, Finbogason, 55, 84 penal - Ipel 12, Joakim 80/

AZ Alkmar – Utreht 6:0 (4:0)
/Altidor 28, penal, 34 penal, 37, Van der Horn 45+1 autogol, Henriksen 61, Johanson 90/

RKC – Fejenord 
/Duits 56 - Pele 13 penal/

16.30: PSV – Ajaks


tagovi

. Nasin El GanasiAlfred FinbogasonDžozi AltidorEredivizijaEvropaFilip ĐuričićGracijano PeleHerenvenHolandijaRKC

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara