"Duljaj"
"Duljaj"

Duljaj: Zar Zvezda da se plaši Černomoreca?

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.07.13. | 10:06

"Mislim da Ukrajinci neće znati šta ih je snašlo kada istrče na Marakanu. Ovde ima dosta publike na stadionima, ali to je daleko od navijača kakvi su u Srbiji", prenosi bivši vezista Partizana, a sada član Sevastapolja

DuljajIgor Duljaj je skoro deset godina u Ukrajini i najbolje poznaje prilike u tamošnjem fudbalu. Nekadašnji vezista Partizana trenutno je član Sevastapolja, koji je u prvom kolu igrao baš protiv Černomoreca, protivnika Crvene zvezde u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.
“Mogao sam dobro da ih analiziram, jer sam sa tribina posmatrao meč. Bio sam dugo bolestan, propustio gotovo cele pripreme, daleko sam od forme, ali brzo ću se vratiti”, rekao je Duljaj za Sportski žurnal.
“Nisu bili na vrhunskom nivou, ali radi se o dobroj ekipi. Trudili su se da dugim loptama, preskakajući sredinu terena, uposle napadače. Vezisti Zvezde moraju da povedu računa, da blokiraju te lopte. U Černomorecu igra nekoliko interesantnih igrača, pre svih Gaj, koji je strašno opasan iz drugog plana. Nekako nije toliko primećen na terenu, ali uvek uđe u neku šansu".

Duljaj ne veruje da prvi meč može da odluči pitanje ko će otići u narednu rundu.
“Odluka će biti doneta u Beogradu. Mislim da tada gosti neće znati šta ih je snašlo kada istrče na Marakanu. Ovde ima dosta publike na stadionima, ali to je daleko od navijača kakvi su u Srbiji. Velika prednost Crvene zvezde je što revanš igra na svom stadionu. Imaju jedan veliki problem jer nemaju internacionalno iskustvo. Osim mečeva protiv Dačije, ne znam da li su uopšte igrali u Evropi. To je velika prednost Zvezde".

Zvezda, prema njegovim rečima, nema razloga da strepi.
“Molim vas, da budemo realni, ne treba Zvezda da se plaši Černomoreca! Ko veruje u sebe, u svoj tim, taj će i da pobedi. Zvezda će igrati u lepom ambijentu u Odesi, nije to nikakvo vruće gostovanje. Za razliku od Islanda, biće dosta ljudi, odličan stadion, svi uslovi da se odigra dobra utakmica”, poručio je Duljaj za Sportski žurnal.

Fotogaleriju dolaska Zvezde u Odesu na meč sa Černomorecom možete pogledati OVDE.

(FOTO: Action images)

Izabrane vesti


tagovi

ČernomorecFK Crvena zvezdaEvropaIgor DuljajLiga EvropeUkrajina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara