"Sidni Sam slavi gol"
"Sidni Sam slavi gol"

Duhovi: Bajer pogodio jednom, a pobedio sa 2:1?! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.10.13. | 22:21

Ne, nije u pitanju autogol

Sidni Sam slavi golTrka udvoje? Ne ako se pita Bajer, koji je posle remija sa Bajernom nastavio da ređa pobede i u devetom kolu Bundeslige slavio na gostovanju kod nemoćnog Hofenhajma – 1:2 za prvo mesto na tabeli prvenstva Nemačke.

Meč na Rajn-Nekar Areni ostaće upamćen po detalju iz 71. minuta kada je Štefan Kisling posle ubacivanja sa leve strane odlično skočio i glavom sproveo loptu u mrežu za svoj šesti gol u sezoni.

Izabrane vesti

Problem je, međutim, što je pogodio pogrešnu, spoljnu stranu mreže?!

Lopta je, ipak, nekako pronašla put do gola, a ljudima iz Hofenhajma ostaje za nauk da sledeći put lepo provere da li je sve tamo gde mu je i mesto. 

Sudiji Feliksu Brihu "u odbranu" - kasnije je kompenzovao sviravši nepostojeći penal za Hofenhajm. Roberto Firmino nije umeo to da iskoristi i na vreme vrati domaće u igru.

Inače, prvi pogodak bio je delo nezaustavljivog Sidnija Sema, koji ove sezone dominira. U 27. minutu se sam izborio za poziciju za šut i rezantnim udarcem doneo inicijalno vođstvo Aspirindžijama.

Njegov sedmi pogodak u sezoni što ga čini najboljim strelcom Bundeslige, iako igra u veznom redu. I što je još neverovatnije Sem je na 13 utakmica u svim takmičenjima direktno doprineo postiganju 16 pogodaka – 10 golova i šest asistencija.

Genijalac!

Hofenhajm je u nastavku uspeo samo da ublaži poraz i potvrdi epitet da jedne od najofanzivnijih ekipa u ligi, ali ne i da spreči uspon Bajera na čelo tabele. Tim iz Leverkuzena sada  ima dva boda više od Bajerna, koji sutra čeka Majnc. Borusija Dortmund će za rivala imati Hanover.

BUNDESLIGA – deveto kolo:

Hofenhajm – Bajer Leverkuzen 1:2 (0:1)
/Šiplok 88 - Sem 27, Kisling 71/

Subota:
15.30: Borusija Dortmund – Hanover
15.30: Bajern Minhen – Majnc
15.30: Verder Bremen – Frajburg
15.30: Ajntraht Braunšvajg -  Šalke
15.30: Ajntraht Frankfurt – Nirnberg
18.30: Herta – Borusija Menhengladbah

Nedelja:
15.30: Hamburg – Štutgart
17.30: Augsburg – Volfsburg

(FOTO: Action Images)


tagovi

Bajer LeverkuzenEvropaNemackaSidni SamŠtefan Kisling

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara