"Saša Ilić"
"Saša Ilić"

Dugovečnost nema cenu: Saša Ilić rekorder i u Ligi Evrope

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.09.15. | 14:42

Partizanov kapiten ima više međunarodnih utakmica od svakog učesnika ovosezonskog izdanja drugog po važnosti takmičenja UEFA

Saša IlićSaša Ilić je u subotu veče postao suvlasnik rekorda po broju odigranih večitih derbija, izjednačivši se na vrhu liste svih vremena sa Momčilom Vukotićem (po 25 utakmica protiv Crvene zvezde), a u četvrtak će pomeriti granice i na međunarodnoj sceni. Kapiten Partizana će protiv AZ Alkmara odigrati 119. meč pod okriljem UEFA i na taj način postati fudbaler sa najviše internacionalnih susreta od svih učesnika Lige Evrope.

Ilić taj rekord deli sa zadnjim veznim Klub Briža Timijem Simonsom (38), obojica su na koti 118 i po tome im nema ravnih u drugom po važnosti klupskom takmičenju u Evropi ove sezone. Saša je ove sezone već prebacio 100 utakmica samo za Partizan u Evropi (103), u kvalifikacijama i(li) Ligi šampiona za crno-bele ima ih ravno 50, najbolji je strelac u istoriji kluba u prvenstveniom mečevima, što mu je omogućilo da napreduje  na večnoj listi najboljih golgetera države (124 pogotka), a do kraja takmičarske godine ima priliku da se još više približi Momčilu Vukotiću na vrhu liste fudbalera sa najviše utakmica za crno-bele.

Izabrane vesti

Saša je trenutno na 743 meča, a Moca ima 791.

OTPISANI DOPISANI - MILINKOVIĆ IPAK RAČUNA NA LUKU I PETROVIĆA

Predrag LukaPartizan je za takmičenje u Ligi Evrope registrovao 31 fudbalera. Zanimljivo, na spisku su i odlukom Upravnog odbora suspendovani Predrag Luka i Ivan Petrović, pa će na njih Zoran Milinković moći da računa u grupnoj fazi. Licencirani su:
Golmani: Ž. Živković, Kljajić, Trnić;
Defanzivci: Bandalovski, Leković, Vulićević, N. Petrović, Balažic, Ćirković, Subić, Stevanović, Ostojić, Fabrisio;
Vezisti: Brašanac, Babović, Ninković, Grbić, A. Živković, Glavčić, Lukić, Jevtović, Ilić, Kosović, I. Petrović, Golubović, Stevanović, Luka;
Napadači: Trujić, Oumaru, Šaponjić, Božinov.

SUDI ORSATO, POZNANIK IZ TUNA KOJI JE ISKLJUČIO AKSENTIJEVIĆA

Danijele OrsatoUEFA je arbitražu utakmice Partizan - AZ Alkmar poverila Danijeleu Orsatu, Italijanu koji od 2010. godine nosi znak FIFA, od sezone 2010/2011 sudi mečeve Lige Evrope, a u kvalifikacijama za to takmičenje već je jednom vodio meč crno-belih. Bilo je to na gostovanju u Tunu 29. avgusta 2013. kad je ekipa Vuka Rašovića porazom (0:3) završila takmičenje u baražu. Na toj utakmici Orsato je isključio Nikolu Aksentijevića zbog udaranja protivničkog igrača u glavu.

Iste sezone, samo u osmini finala, Orsato je bio glavni delilac pravde na duelu AZ Alkmar - Anži koju je holandski klub dobio (1:0) i kasnije se, remijem u Rusiji (0:0) plasirao u narednu rundu.

Danijele Orasto, koji je tek dve godine stariji od već pomenutog Saše Ilića (39:37) iza sebe ima i tri sezone u Ligi šampiona, a na letošnjem Mundijalitu na Novom Zelandu sudio je tri meča. Nijedan Srbiji.

Utakmica između Partizana i AZ Alkmara na programu je u četvrtak od 21.05 u Humskoj (TV RTS 1), a u okviru prvog kola Grupe L Lige Evrope u istom terminu se na stadionu San Mames sastaju Atletik Bilbao i Augzburg.

Kvote Kladionice MOZZART za sve mečeve Lige Evrope možete pronaći OVDE.

(FOTO: Star sport, MN Press, Action images)


tagovi

SuperligaSrbijaSaša IlićFK PartizanLiga EvropeEvropaDanijele Orsato

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara