""
""

Dugo čekani štoper Crvene zvezde je Novak Martinović! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.07.13. | 00:55

Defanzivac dolazi iz Kine, a prethodno je proveo par sezona u Steaui. Očekuje se i ugovor za Omegu Robertsa

Konačno je završna jedna od najvećih transfer saga ovog leta u Evropi: Crvena zvezda je pronašla štopera! Pominjalo se trideset i kusur imena, mnogi su imali svoje kandidate, baratalo se fudbalerima sa svih strana sveta, a na kraju je rešenje Srbin. Novak Martinović!

Izabrane vesti

Momak koji uspešno pokriva pozicije desnog beka i štopera stiže iz kineskog Vuhana Zala kluba koji sa klupe predvodi Ljubiša Tumbaković i kluba iz kojeg je Martinović jedva čekao da pobegne. On dolazi kao slobodan igrač bez obeštećenja, a sa Zvezdom će potpisati dvogodišnji ugovor.

Ovim je stavljena tačka na višenedeljnu potragu za štoperom u kojoj je pomenuto preko 30 fudbalera iz svih krajeva sveta. Martinović ima 28 godina, u Srbiji je igrao za BSK Borču, OFK Beograd i Smederevo, ali karijeru je izgradio u Rumuniji. Prvo u dresu Pandurija, a potom i igrajući za najveći rumunski klub Steauu.

U klubu iz Bukurešta je stekao mitski status kada je u meču protiv Petrolula, u nameri da zaštti sagrača Galamaza udario protivničkog huigana. Posle toga je čak kontroverzni gazda Điđi Bekali insistirao da mu se da kapitenska traka, a navijači Steaue su ga naprosto obožavali. Sada je dobio šansu da posle rumunske „Zvezde“ zaigra i za ovu srpsku...

Takođe, uskoro bi ugovor trebalo da potpiše i liberijski štoper Omega Roberts. Trener Stojanović još nije doneo konačan sud o tom pitanju, ali su daleko veće šanse da će nekadašnji štoper Smedereva u narednoj sezoni igrati u Crvenoj zvezdi nego da mu se na Marakani zahvale posle višednevne probe.

Time je praktično završen prelazni rok na Marakani ovog leta, mada nije isključeno da Dauda napusti klub i da na njegovo mesto dođe neki drugi golgeter. 


tagovi

FK Crvena zvezdaNovak MartinovićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara