"Ronaldo"
"Ronaldo"

Drulović za MOZZART: Za Srbiju je bilo bolje da je Portugalija prošla grupnu fazu!

Vreme čitanja: 4min | pet. 27.06.14. | 16:00

„Doći će do podmlađivanja reprezentacije. Par novih igrača pojačaće neke pozicije. Oni imaju odličnu mladu selekciju, pojedini već kucaju na vrata A tima. Sigurno će ući motivisano u kvalifikacije za EP da poprave utisak“, smatra v. d selektor Orlova

RonaldoMundijal u Brazilu već je ušao u anale. Srušeni su mnogi rekordi, prvi put je korišćenja gol-tehnologija (Francuska - Honduras), a u grupnoj fazi ispali su sada već bivši šampioni Španci, kao i Italijani i Englezi. Tu neprijatnim iznenađenjima nije bio kraj. Portugalci su takođe spakovali kofere. Ni Kristijano Ronaldo, najbolji fudbaler na svetu, ništa tu nije mogao da učini...

Ljubinko Drulović, v.d selektora Srbije koji najbolje poznaje prilike u portugalskom fudbalu, priznaje da to nije očekivao.
„Za mene je to iznenađenje. Očekivao sam više od Portugalije, ali izgleda da je težak poraz od Nemačke odlučio mnogo toga. To je inače najteži poraz Portugalaca na SP. Mnogo je uticao na psihološkom planu, prethodno su imali i problema sa povredama, pre svega Ronalda, da bi sve kulminiralo u trećem kolu kada nisu zavisili samo od sebe. Stvorili su dosta prilika protiv Gane, nisam verovao da mogu da promaše toliko, ali psihologija je učinila svoje da čak i Ronaldo ne bude na visini zadatka“, kaže Drulović za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

-----------------------------------------------------

ODLUKA PADA 15. JULA

Drulović i dalje ima prefiks v.d selektora ispred svog imena. Prvi čovek FSS Tomislav Karadžić često prolongira imenovanje novog selektora.   
„To je već stvar ljudi iz FSS. Maksimalno sam radio u prethodne četiri utakmice sa reprezentacijom, razgovarali smo nedavno u Sportskom centru u Staroj Pazovi, dotakli se nekih tema, pa ćemo videti šta će biti. Odluka će pasti 15. jula“, podseća Drulović.

------------------------------------------------------- 

Mnogi igrači Portugalije igraju ključnu ulogu u svojim klubovima. Real je sa Ronaldom, Pepeom i Koentraom osvojio Ligu šampiona, Benfika je sa Rubenom Amorimom i Hugom Almeidom igrala finale Lige Evrope. Prosto je neverovatno da takav sastav, koji u svojim redovima ima i najboljeg fudbalera na svetu, završni takmičenje u grupnoj fazi.
„Portugalija ima vrhunske igrače, međutim, izgleda da se neke stvari nisu poklopile. Možda je umor učinio svoje, odigrali su mnogo utakmica u prvenstvu, Ligi šampiona, Ligi Evrope, a ne treba zaboraviti i povredu Ronalda. On zbog toga neko vreme nije ni trenirao. Psihološki se to videlo protiv Nemaca gde nije mogao da pruži sto odsto svojih mogućnosti. Imao je blokadu zbog te povrede. Generalno, ceo tim je baš loše odigrao“.      

Drulović


Srbija se u predstojećim kvalifikacijama za EP nalazi u grupi baš sa Portugalijom. Iz ugla Orlova pitanje je da li je dobro ili loše što su izabranici Paula Benta žestoko podbacili u Brazilu?  
„To je već relativna stvar. Psihološki su pali, to je jasno, a prema informacijama doći će do podmlađivanja reprezentacije. Par novih igrača pojačaće neke pozicije. Oni imaju odličnu mladu selekciju, pojedini već kucaju na vrata A tima. Sigurno će ući motivisano u kvalifikacije za EP da poprave sliku. S te strane bolje da su prošli grupnu fazu. Sada će biti motivisaniji i želeće da poprave utisak“.  

------------------------------------------------------------

MOGLI SMO I MI KAO ALŽIR ILI KOSTARIKA 

Srbija je na prilikom američke turneje imala prilike da oseti duh Mundijala. Orlovi su namučili Brazil u generalnoj probi i pokazali da im je bilo mesto na planetarnoj smotri fudbala.
„Šteta što nas nema u Brazilu. Videli smo koje su sve reprezentacije prošle dalje“, rekao je Drulović misleći na Alžir i Kostariku:“Mogli smo i mi da napravimo uspeh, a to bi bilo velika stvar za ove igrače u njihovim godinama. Stekli bi i iskustvo koje bi im dalo još veću nadu da u budućem periodu beleže odlične rezultate“.

----------------------------------------------------------------

Selektor Paulo Bento, uprkos svemu, ostaje na klupi Portugalije.
„Predsednik FS Portugalije ima poverenje u Benta. On je nedavno produžio ugovor i ostaje do kraja EP, a i sam je rekao da nema nameru da podnese ostavku. Moje informacije govore da ostaje tu gde jeste. Portugalci ne moraju da brinu za stručnjake. Na Mundijalu u Brazilu čak trojica su sedeli na klupi neke reprezentacije. Pored Benta, Keiroš je vodio Iran, a Fernando Santoš je i dalje u igri sa Grčkom“.

Žoze Murinjo još nema nameru da preuzme reprezentaciju, a javnost počinje da ga pritiska.
„Murinjo sigurno neće u narednih nekoliko godina da bude selektor. On se fokusirao na klub, ima ugovor sa Čelsijem, ali u fudbalu se nikada ne zna. Znam da je bilo i neke priče još iz Reala da on i Ronaldo nisu u dobrim odnosima. U pitanju su dva jaka karaktera. Međutim, koliko sam video, imali su profesionalan odnos tokom saradnje u madridskom klubu“, zaključio je Drulović.    

(FOTO: Action images).


tagovi

reprezentativni fudbalLjubinko DrulovićBrazil2014GBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara