"Brašanac i Jevtović"
"Brašanac i Jevtović"

Partizanu nedostaje pola tima za Bilbao: Brašanac tri sedmice u autu, Jevtović pauzira sedam dana, odsutan i kapiten Ilić

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.10.15. | 14:42

Zato bi Drulovića trebalo da ohrabri činjenica da su se treninzima vratili Oumaru, Babović i Balažic, najveće dileme su u ofanzivnom delu ekipe

Brašanac i JevtovićObrisali su Grobari znoj sa čela posle završnog zvižduka sudije Srđana Obradovića iz Jagodine, ali je jutro posle pobede nad Javorom (3:2) umesto navijača hladan znoj oblio - Ljubinka Drulovića. Novi šef stručnog štaba Partizana suočio se sa nimalo prijatnim vestima medicinskog tima, koji je potvrdio prognoze od nedelje veče: Darko Brašanac i Marko Jevtović moraju na bolovanje i sigurno neće igrati meč trećeg kola Lige Evrope, protiv Atletik Bilbaa, u četvrtak od 19 časova.

Tandem vezista pretrpeo je povrede tokom prvog poluvremena poslednjeg susreta 14. kola Superlige i tako ispao iz stroja, ne samo za naredni internacionalni, već i prvenstveni duel.
Brašanac mora da odsustvuje dve do tri sedmice, jer je u uvodu meča povredio zadnju ložu“, referiše za MOZZART Sport dr Ilija Rosić, lekar u stručnom štabu Partizana. „Što se Jevtovića tiče, pregled magnetnom rezonancom pokazao je da velikih oštećenja nema, ali je dobio jake udarce u oba kolena, ne levom ima ogroman otok i preporučeno mu je sedam dana mirovanja, usled povrede kolateralnih ligamenata. Dakle, nije reč o ukrštenim, što značajno olakšava situaciju“.

Izabrane vesti

Na listi povređenih su još dvojica.
Kapiten Saša Ilić je na terapijama zbog povrede čašice u kolenu, dok je Lazar Ćirković na poslednjem treningu pred meč sa Javorom doživeo lakšu distorziju skočnog zgloba i za sada miruje“.    

Slika sa jutrošnjeg treninga crno-belih u „Zemunelu“, ipak, otkriva da nije sve tako crno. Ove informacije bi trebalo da ohrabre Drulovića.
Abubakar Oumaru, Stefan Babović i Gregor Balažic su počeli lagano da trče, videćemo kad će početi da rade sa ekipom, ima još vremena do četvrtka i procene da li će igrati. Vodimo računa o njihovoj fizičkoj spremi“, dodao je dr Ilija Rosić, uz napomenu da virus više ne muči Alena Stevanovića, te da je novajlija iz Torina u kombinaciji za susret u četvrtak.

Drulović sa saradnicima na klupi PartizanaIz svega navedenog jasno je da će Ljubinko Drulović biti na ozbiljnim mukama da sastavi ekipu za četvrtak. Tim pre što zbog isključenja u Augzburgu neće moći da računa na Aleksandra Subića, pa za poziciju levog beka sad konkurišu Nikola Leković (nije igrao mesec dana) i Nemanja Petrović (vratio se na teren protiv Javora).

Mada, upravo je Petrović oduševio Drulovića igrom u drugom poluvremenu duela sa Ivanjičanima na mestu zadnjeg veznog, te ne bi bilo iznenađenje da usled izostanaka Brašanca i Jevtovića pokrije tu poziciju protiv Bilbaa.

Pod pretpostavkom da će Gregor Balažic do kraja zalečiti povredu lista i zauzeti svoje mesto u odbrani, mnogo veće dileme su u ofanzivnom delu ekipe, gde u poslednje vreme Petar Grbić igra sve bolje (dve asistencije protiv Radnika, iznuđen penal i isključenje protiv Javora), Nikola Ninković je nagovestio buđenje i za slučaj da Abubakar Oumaru i(li) Stefan Babović ne stignu da se oporave realno je očekivati jednog od te dvojice u startnih 11.

Ili je, možda, vreme za Alena Stevanovića, možda i Nikolu Trujića...?

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: MN Press, partizan.rs)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanMarko JevtovićLjubinko DrulovićLiga EvropeIlija RosićDarko Brašanac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara