"Svetlana Kuznjecova"
"Svetlana Kuznjecova"

Drugo rusko finale u istoriji Indijan Velsa

Vreme čitanja: 1min | sub. 18.03.17. | 08:21

Svetlana Kuznjecova i Elena Vesnina odlučuju o novoj šampionki prestižnog takmičenja

Svetlana KuznjecovaRuskinje Svetlana Kuznjecova i Elene Vesnina boriće se za titulu na prestižnom turniru Premier kategorije u Indijan Velsu. Ovo je drugi put u istoriji ovog.takmičenja da teniserke iz najveće zemlje sveta igraju jedan protiv druge u finalu. Prvi i do sada jedini put to se dogodilio 2006. kada je Marija Šarapova sa 6:1, 6:2 bila bolja od Elene Dementijeve.

Zanimljivo je da je sledeće dve sezone do finala stizala upravo Kuznjecova, ali ih je gubila, prvo od Slovakinje Danijele Hantuhove, a potom i od naše Ane Ivanović. Ovaj put iskusna Sveta je u polufinalu bila bolja od Čehinje Karoline Pliškove i to u dva taj-brejka 7:6 (5), 7:6 (2). Njena sunarodnica se do finala probila pobedom nad Francuskinjom našeg porekla, Kristinom Mladenović rezultatom 6:3, 6:4.

Izabrane vesti

Kuznjecova i Vesnina su začudo do sada igrale samo dva puta i časti su podeljene. Turnir u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od 6,9 miliona dolara. Pobednici sledi 1.175.505 dolara i 1.000 WTA poena, a poraženoj u finalu 573.680 $ i 650 bodova.

(foto: Action Images)


tagovi

Elena VesninaIndijan VelsRusijaSvetlana Kuznjecova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara