""
""

Drama u Oklahomi - uzalud Vestbrukov šou do poluvremena, Hjuston na korak od polufinala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.04.17. | 23:59

Sjajni Nene Ilario doneo pobedu Roketsima u finišu meča i sada njegov tim vodi sa 3:1 u prvoj rundi plej-ofa

Hjuston Roketsi su na korak od plasmana u polufinale plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige. Ekipa iz Teksasa u gostima je savladala Oklahomu Siti sa 113:109 i sada vode sa 3:1 u seriji prve runde doigravanja.

Izabrane vesti

Tandersi su vodili tokom cele utakmice, ali su Roketsi uspeli da naprave veliki preokret u završnici duela.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nene sa 28 poena i 10 skokova, a pratili su ga Gordon i Lu Vilijams koji su dodali po 18. Džejms Harden je utakmicu završio sa „skromnim“ učinkom od 16 poena, sedam skokova i osam asistencija.

Neverovatni Rasel Vestbruk, koji je već na poluvremenu upisao tripl-dabl meč je završio sa 35 poena, 14 asistencija i 14 skokova. Pored njega, u Oklahomi su se zapaženi bili Stiven Adams sa 18 i Viktor Oladipo sa 15 poena.

Oklahoma je u većem delu utakmice kontrolisala rezultat, imala čak i 14 poena prednosti u trećoj četvrtini, ali je Hjuston u poslednjem kvartalu stigao do velikog trijumfa.

Malo je nedostajalo da bude drugačije, pošto je u poslednjim sekundama Stiven Adams namerno promašio drugo slobodno bacanje, a Vestbruk je uhvatio loptu i pogodio u trojku za 108:107.

Nisu gosti stigli da postave odbranu, sam je ostao Nene Ilario i sjajnu partiju zaokružio košem pod faulom i osigurao pobedu.

Sledeća utakmica igra se u Hjustonu, tako da će Roketsi pred domaćom publikom imati priliku da izbore plasman u polufinale.

NBA rezultati

Indijana - Klivlend 102:106
/Stivenson 22 - Džejms 33/

Oklahoma Siti - Hjuston 109:113
/Vestbruk 35 - Nene 28/

Čikago - Boston
Juta - LA Klipers

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rasel VestbrukNene IlarioNBA ligaHjuston RoketsDžejms Harden

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara