"Dragan Ćirić"
"Dragan Ćirić"

Dragan Ćirić za MOZZART Sport: Cenim Babovića! Sad pravimo ekipu za leto

Vreme čitanja: 4min | sub. 27.12.14. | 17:56

Novi sportski direktor Partizana pričao je o Saši Iliću, Pantiću, Živkoviću i otkrio šta je urgentno potrebno crno-belima

Dragan ĆirićŠta Marko Nikolić smisli, to Dragan Ćirić da ostvari. Doduše, ne može od finanijski unakaženog Partizana da se očekuju novogodišnji pokloni u vidu asova svetskog formata, ali za realizaciju trenerovih želja od ove zime biće zadužen novi sportski direktor, koji najavljuje da ima jednak motiv i energiju kad je jurio za loptom i ističe da će isti takav entuzijazam preneti u kancelariju, u pokušaju da od crno-belih stvori evropski konkurentan tim.

I dodaje da će već od januara početi da sklapa mozaik tim za letnje kvalifikacije, nadaju se u Humskoj 1, za Ligu šampiona. A kao prvi pik nove uprave slovi Stefan Babović, kapiten Voždovca, koji je u prvi tim Parnog valjka ulazio baš u Ćirićevoj oproštajnoj sezoni od profesionalnog fudbala (2004/05), kad je tim Vladimira Vermezovića osvojio titulu bez poraza.
“Stefan ima iza sebe nekoliko fantastičnih utakmica u jesenjem delu prvenstva, mnogo je interesantan igrač, izuzetno ga cenim i njegov eventualni transfer rešavaćemo u hodu. Tačno je, razmišljamo o njemu i sve će se znati vrlo brzo, iako smo pomalo uslovljeni odlascima”, ističe Dragan Ćirić u razgovoru za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Osim Babovića, na listi želja trenera Nikolića nalaze se i Enver Alivodić (Vojvodina) i Nemanja Tubić (BATE Borisov). Iako ste sveže promovisani, dokle ste stigli u pregovorima sa njima dvojicom?
Pominjali smo i ta dva igrača, ali dajte mi neki dan pre povlačenja konkretnih poteza. Rano je da pričamo o transferima, kad sam praktično tek jedan dan na novom radnom mestu”.

Imajući u vidu činjenicu da je Partizan u prethodnim prelaznim rokovima ostajao bez najboljih igrača, logično je očekivati od novog direktora da spusti rampu za odlaske nosilaca tima. Samo, u situaciji kad je klupski račun blokiran, a zaposleni i igrači mesecima nisu primili platu, pitanje je koliko je to realno?
Ne očekujem velike turbulencije, ali ni spektakularne dolaske. Ne bi trebalo da bude ospianja tima, pokušaćemo da zadržimo sadašnju ekipu, prvi korak smo već načinili, pošto je odbijena ponuda Lila za Škuletića i Petar ostaje sa nama, potreban je ovom timu. Što se ostalih tiče, ne znam da li ćemo uspeti sve da ih zadržimo, međutim, to je cilj. Baš kao što je i ideja da sad pravimo ekipu za jun”.

Hoće li u tom novom timu biti i Saša Ilić, pošto mu na leto ističe ugovor?
“'Njega uvek vidim u Partizanu, rano je pričati na kojoj funkciji, jer je on naš u svakom pogledu i može da nam pomogne na više načina. Može li još da igra? Pitaćemo ga, ima vremena”.

Ćirić i BjelogrlićA na kom polju Partizan nema vremena i gde ne sme da pogreši?
Urgentno je da se saniraju nasleđene finansijske obavee, kako bi klub mogao normalno da funkcioniše i da se napravi zdrava atmosfera u klubu, a da se ona odrazi i na svlačionicu, jer su igrači najbitniji segment svakog kluba”.

Dragan Ćirić se posle decenije preduzetničkog posla vraća fudbalu, svestan da će se njegov rad meriti isključivo na osnovu rezultata?
Razumljivo je da je uloga sportskog direktora totalno drugačija od one sa kojom sam se susretao na terenu, ali nije ni strana, jer sam se sa osnovnim stvarima susretao i dok sam igrao. Ne smeta mi što je uloga nova, brzo ću se uklopiti u nju. Znam šta su mi obaveze, koji su prioriteti, nosio sam dres ovog kluba godinama i naučio da se borim sa pritiskom. Otuda sam i spreman za sve izazove, jednako motivisan kao kad sam bio igrač, mislim da mogu da izguram celu ideju, a smatram da bi osim osvajanja trofeja Partizan trebalo da ima i neke druge prioritete. Napravićemo redosled kako bi taj idealno zamišljen sistem trebalo da funkcioniše u stvarnosti”, širi optimizam Dragan Ćirić, veliki as crno-belih, sada u funkcionerskoj ulozi.

--------------------------------------------------------------------------

PANTIĆU I ŽIVKOVIĆU, VIŠE ĆE VAS CENITI U AKO OSTANETE U PARTIZANU

Jedno od gorućih pitanja u Partizanu je uzajamni odnos talentovane dece iz podmlatka i kluba. Najviše se to očitava na primeru Danila Pantića koji je kao 17-godišnjak potpisao ugovor na samo godinu i po dana i već ove zime može da dogovori saradnju sa strancima, dok su ekonomska prava na njegovog ispisnika Andriju Živkovića (1996. godište) odavno prodata jednog menadžerskoj agenciji, a ona ih ustupila kiparskom Apolonu.
To je nasleđen problem, koji zahteva rešenje. A loše je najpre za Partizan, koji gubi igrače, a zatim i za te momke koji rano odlaze u inostranstvo, bez izgrađenog statusa. Mnogo je bolje da ostave trag u Humskoj, urade nešto konkretno, a ako u tome uspeju verujte mi da će ih više ceniti u inostranstvu”, napomenuo je Dragan Ćirić.

(FOTO: Star sport, MN Press)

 


tagovi

Dragan ĆirićFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara