"Andrea Doviciozo"
"Andrea Doviciozo"

Doviciozo u potrazi za srećom i poverenjem u Dukatiju

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.06.16. | 09:47

„Mnogo toga se promenilo u odnosu na predhodnu godinu, ali i ostali moraju da se naviknu na nove okolnosti koje nisu izgovor za loše rezultate“, kaže Andrea Doviciozo

Andrea DoviciozoSimpatična Moro GP figura, Andrea Doviciozo nikako ne uspeva da se uskladi sa Dukatijevim motociklom. To su činjenice, ali ni zadatak mu nije lak budući da ovogodišnji Dukati glasi za veoma specifičnu mašinu koja zahteva posebno pažljiv pristup motocikliste. Doviciozo se trenutno nalazi na 11. mestu u generalnom plasmanu, a interesantno zvuči da su ispred njega čak tri vozača na Dukatijevim motociklima. Naime Eugen Laverti je trenutno 9. u generalnom plasmanu što motociklisti daje za pravo da se naredne sezone nada još konkurentnijim rezultatima. Andrea Janone se uoči Katalonije nalazi na 9. mestu, dok je Hektor Barbera na fantastičnom 8. mestu. Ti podaci odnosno obračun bodova govori nam samo da Doviciozo ne pruža partije kojima bi u Dukatiju mogli da budu zadovoljni.

„I dalje tražim dobitnu kombinaciju. Čini mi se da je sve dobro, ali čim izađem na stazu jasno je da nemam sve što mi je potrebno za pobedu. Mnogo  toga se promenilo u odnosu na predhodnu godinu, ali i ostali moraju da se naviknu na nove okolnosti. Znam da tu nema izgovora i da treba da poboljšam rezultate“, kaže Doviciozo, koji i sam priznaje da mu ove sezone sa Dukatijevom mašinom nikako ne ide.

Izabrane vesti

Kada se sve uzme u obzir Dukati je više uložio nego što je dobio od Dovicioza. Razlog za razočarenje Dukatija u sposobnosti fabričkih vozača temelji se na podatku da je motociklista Avantija Hektor Barbera bolji od Janonea, dok je Laverti iz Aspara uspešniji od Dovicioza na fabričkom Dukatiju.

Iz tih razloga Andrea Doviciozo juri za svojom formom kako bi se ekipa konsolidovala i spremno dočekala narednu sezonu u kojoj su sudeći po velikim ulaganjima i transferima odlučni da pokušaju s napadom na trenutno dominantan položaj japanskih proizvođača u kraljevskoj klasi.

(Foto:Action Images) 


tagovi

Moto gpDukatiAndrea JanoneAndrea Doviciozo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara