""
""

Dosadan fudbal, Partizan na krilni pogon do drugog mesta (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.05.16. | 20:49

Crno-beli golovima Golubovića i Mihajlovića savladali Voždovac (2:1), ali nisu ohrabrili navijače pred finale Kupa

Jedva. Partizan se posle mesec dana pauze vratio na drugo mesto tabele Superlige, ali osim tri na jedvite jade izvojevana boda ne samo da nije zagrejao srca svojih navijača, nego ih je pošteno zabrinuo uoči daleko bitnijeg finala Kupa Srbije, jer je Voždovac, uprkos 1:2, nacrtao plan kako bi naredne srede trebalo da igra Javor u Gornjem Milanovcu.

Izabrane vesti

Crno-beli jesu savladali Zmajeve treći put u sezoni. Jesu iskoristili poraz Čukaričkog da prestignu Brđane i naprave krupan korak na osvajanju mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope, međutim, jesu i grešili. Na svakom delu terena. Toliko da bi pojedinci trebalo da se zapitaju da li zaslužuju dres kluba iz Humske 1, a ovih 2.500 mazohista na tribinama da li su subotnje veče mogli da provedu nekako smislenije i zabavnije nego od posete stadiona na Topčiderskom brdu. Jer, na njemu nisu mogli da vide (skoro) ništa.

U raskoraku želja i mogućnosti i lošeg fudbala u režiji igrača oba tima, bledilo je prekinuo pogodak Marka Golubovića, postignut na način koji najbolje ilustruje kakva je muka snašla posetioce Hrama fudbala. Pas Alena Stevanovića, iznenađujući levi bek Aleksandar Subić na ivici ofsajda (možda i u njemu), nespretna reakcija Valerija Božinova i jedva ugurana lopta snalažljivog izdanka "klase 1995" za nagoveštaj treće vezane pobedu ekipe Ivana Tomića u plej-ofu.

Ne i za mirne snove, jer osim te jedne akcije, te šuta Lukića pored stative (22) i Evertona sa distance (29) u prvom, onda Stevanovićevog (55) i Golubovićevog (57) nepreciznog hica, crno-beli su igrali sporo, bezidejno, pomalo i nezainteresovano kad god je trebalo da razviju napad, a panično i neodgovorno, pre svega u odbrani, gde je oporavljeni Sedrik Gogua nastavio da iza svog imena stavlja znak pitanja da li je pojačanje.

U kombinovanom sastavu - bez Marka Jovanovića, Miroslava Bogosavca, a sa Sašom Ilićem i Nemanjom Mihajlovićem na klupi, domaćin je tek posle ulaska ove dvojice malo ubrzao ritam, zahvaljujući još jednoj minijaturi svog najboljeg igrača ovog proleća sasekao rezultatsku neizvesnost, međutim, nije ubedio nikog da igra fudbal dovoljan da za četiri dana osvoji trofej.

Između ostalog zato što se Voždovac dobro branio. I postavljao. Pre svega to su činili kapiten Zmajeva Miloš Pavlović, te vrlo dobri levi bek Miloš Radivojević, kočili akcije Paritzana i omogućavali saigračima da koristeći ležernost Gogue stvaraju prilike. Ono što nisu uspeli Srećković (33, 71) i Blagojević (64) jeste bivši prvotimac crno-belih Miloš Mihajlov, koji je posle kornera budućeg - Milana Radina - uneo rezultatsku neizvesnot u utakmicu čiji sadržaj će mnogi zaboraviti.

I bolje bi im bilo.


PARTIZAN -VOŽDOVAC 2:1 (0:0)
/Golubović 47, Mihajlović 81 - Mihajlov 83/

Stadion: FK Partizan. Gledalaca: 2.500. Sudija: Nemanja Petković (Beograd)
Žuti kartoni: Kosović (Partizan), Mihajlov (Voždovac)

Partizan (4-3-3): Šaranov - Bandalovski, Gogua, M. Stevanović, Subić - Everton, Kosović, Lukić (od 46. Saša Ilić) - Golubović, A. Stevanović (od 65. Mihajlović), Božinov (od 72. Vlahović).

Voždovac (4-2-3-1): Popović -Srećković (od 82. Račić), Mihajlov, Ivković, Radivojević - Pavlović, Radin - Blagojević (od 79. Petrović), Mašović (od 55. Stojanović), Ćirković - Odita. 

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanNemanja MihajlovićMarko Golubović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara