"Sebastijan Rode"
"Sebastijan Rode"

Dortmund dovodi vezistu Bajerna

Vreme čitanja: 1min | čet. 18.02.16. | 11:06

Sebastijan Rode sprema se da napusti Minhen na leto zbog male minutaže

Sebastijan Rode

Posle solidnog početka sezone, vezista Bajerna Sebastijan Rode (25) jedva da dobija priliku da igra u prvom timu Bavaraca. 

Izabrane vesti

Izgleda da je rastanak sa šampionom Nemačke vrlo blizu, a perspektivni vezista će karijeru od leta izgleda nastaviti u redovima ljutog rivala Borusije iz Dortmunda, čiji je trener Tomas Tuhel veliki poklonik ovog fudbalera.

Rode je ove sezone zabeležio deset nastupa, odnosno 262 minuta u dresu Bavaraca, a zanimljivo da je prošle sezone čak 35 puta ušao je sa klupe u igru. Iako čelnici Bajerna konstantno ističu da imaju visoko mišljenje o kvalitetima ovog fudbalera rastanak na leto je izvestan, a Borusija čeka kao zapeta puška. 

Trener Dortmunda Tomas Tuhel, je kao i menadžer Liverpula Jirgen Klop veliki fan ovog fudbalera, piše Kiker. Kao trener Majnca, pomno ga je pratio, a smatra da bi mu Rode bio idealna zamena za Ilkaja Gundogana koji po svoj prilici napušta Vestfalen.

Inače, Bajern je u januaru odbio ponude za Rodea koje su poslali Leverkuzen i Šalke, ali to nije pomoglo da vezista poboljša minutažu u prvom timu, pa je rastanak narednog leta izvestan.

Pratite MOZZART i na zvaničnoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

sebastijan rodeNemackaIlkaj GundoganBorusija DortmundBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara