"Doktor je bio vrhunski motivisan u Španiji"
"Doktor je bio vrhunski motivisan u Španiji"

Doktor spržio Kataloniju - Lorenca mučki havarisao Janone! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.06.16. | 15:03

Katalonski derbi overa je disertacije Valentina Rosija nad ratobornim Markezom, ali i Lorencov debakl zbog Janonea koji ga je izbacio sa staze i iz konkurencije

Doktor je bio vrhunski motivisan u ŠpanijiU furioznom startu Valentino Rosi je bukvalno oduvao lošu startnu poziciju, a  kako je trka odmicala zauzeo i prvo mesto oko koga je do samog cilja vođen dvoboj. Veličanstven je bio Rosi, ali mu dostojan protivnik u Kataloniji beše Mark Markez! Obojica su se sjajno trkala sve do cilja ali bez uticaja obično prisutnog Horhe Lorenca, koji je pao na Janoneovoj grešci. Njemu se s leđa u drugoj polovini trke bukvalno došunjao Andrea Janone i u preširokom preticanju ušao u zadnji kraj Lorencovog motocikla. Nastao je haos, havarija i neverica. Nije bilo povređenih ali su Lorenco i Janone završili u pesku bez plasmana, ali na svu sreću i bez povreda.

Dok je Lorenco preživljavao svoj Vaterlo, Doktor je  u borbi sa vozačem Repsol Honde Markom Markezom vojevao na stazi. Razlika u drugom delu trke između Rosija i Markeza iznosila je oko 0,2 do 0.3 sekunde, ali je u nekim trenutcima delovalo da se radi o stotinkama. Ništa nije bilo rešeno do samog kraja! Niz nasrtaja Markeza, napadi na Rosija za konačni triumf Italijana. Gledali smo ponovo jednako uzbudljivu trku kao pre dve nedelje na Muđelu. Ovoga puta Doktor je bio zaista briljantan, brz i skoncentrisan. Uspeo je da kontroliše brzinu, ali i da nadmudri Markeza koga je ponovo porazila Jamaha. Njegova Repsol Honda nije bila kadra da izdrži i iznese španca do najvišeg podijuma. Jednostavno namerio se Markez na vraški dobrog Rosija kome ruka nije zadrhtala. Doktorovo vreme na ovoj trci je bilo 44:37.589. Mark Markez je tek u poslednjem krugu počeo da gubi tempo, pa dolazimo do +2.652 sekundi sporijim prolaskom Španca kroz cilj u odnosu na Valentina Rosija.

Izabrane vesti

Treće mesto u Kataloniji je zauzeo odlični Dani Pedrosa, četvrti je bio Meverik Vinjales, dok je peto mesto zauzeo Espargaro.

U generalnom plasmanu posle ove trke ponovo vodi Mark Markez koji ima 125 bodova, dok je na drugo mesto pao katalonski tragičar Horhe Lorenco koji ostaje na 115 bodova. Za velikog Doktora, koji je uspeo da se vrati u veliku igru pobeda je zlatna vredna, tako da on trenutno u kasi broji 103 boda. To Valentinu od Italije daje puno pravo da se nada da do kraja sezone može da uzme ovogodišnju titulu za koju je na Muđelu delovalo da je ove sezone dalja od Italije nego ikada do sada.Četvrti u generalnom plasmanu je Dani Pedrosa sa 88 bodova, dok peto mesto zaključno sa poslednjom trkom u Španiji ima Meverik Vinjales sa 72 osvojena poena.

(Foto:Action Images)


tagovi

Valentino RosiMoto gpMark MarkezHorhe LorencoAndrea Janone

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara