""
""

Dobro došli na Johan Krojf Arenu

Vreme čitanja: 1min | sre. 26.04.17. | 10:39

Grad Amsterdam je dao blagoslov za promenu naziva stadiona Ajaksa

Stadion Ajaksa, Amsterdam Arena, uskoro će i zvanično promeniti naziv u Johan Krojf Arena, po najpoznatijem fudbaleru iz ovog grada koji je preminuo pre godinu dana.

Izabrane vesti

Plan da se najveći stadion u prestonici Holandije nazove po legendarnom kapitenu Kopljanika sprovodio se u realnost godinu dana, a na kraju su sve strane, pa i gradske vlasti, dale blagoslov čelnicima Ajaksa do to učine.
"Promenom imena želim da ukažemo počast najvećem fudbaleru Amsterdama i Holandije", saopštili su čelnici grada, Ajaksa i Fudbalskog saveza Holandije.

Porodica Johana Krojfa posredstvom Tvitera objavila je da je počastvovana i ponosna zbog ove odluke. Takođe, u čast legendarnog fudbalera već su preimenovani trg, ulica i most u Amsterdamu.
"Verujemo da će ovo biti dostojan doprinos zaostavštini Johana Krojfa i inspiracija za fudbalere širom sveta da streme ka vrhu kao što je to Johan činio", saopštila je porodica legendarnog fudbalera koji je preminuo od raka 24. marta prošle godine.

Desetine hiljada ljudi su posle toga potpisale peticiju za promenu imena stadiona, pa će Ajaks naredne sezone i zvanično igrati na Johan Krojf Areni.

(FOTO: Action Images)


tagovi

međunarodni fudbalJohan KrojfHolandijaAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara