""
""

Dobri su Partizanovi klinci, ali sta je sa odbranom i prekidom? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.02.16. | 11:58

Crno-beli remizirali sa Volgarom - 2:2

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta sa Kipra)

Izabrane vesti

Sa Rusima uvek tvrdo. Arsenal iz Tule je pao posle jednog hica, UFA je bil bolja, ali nije dala gol, da bi u trećem okršaju da ekipama iz najveće države sveta Partizan zabeležio  i drugi remi, posle kojeg Ivan Tomić može da bude zadovoljan prevashodno izdancima iz klupske škole, a zabrinut zbog ogromnih propusta odbrane, pogotovo u situacijama kod prekida i činjenice da je 33-godišnji Branimir Petrović pravio velike probleme njegovom timu - 2:2.

Na kraju, fudbaleri Partizana i njihov trenera mogu da žale što nisu zabeležili četvrtu pobedu tokom priprema na Kipru. Za razliku od ravnopravnog prvog u drugom poluvremenu su bili bolji rival, ali kako je sredinom nastavka Marko Jevtović pucao malo iznad prečke iz slobodnog udarca (u finišu pokušao dvaput u  jednom napadu), a Ismail Beko Fofana u 69. minutu propustio zicer, rezultat je ostao onaj postignut u razmeni vatre tokom prvih 45 minuta.

Provera u Nikoziji pokazala je koliko Saša Lukić može da bude od koristi ovim timu Partizana. Bio je "miran" na lopti, kontrolisao pas i dešavanja na terenu, pokrenuo akciju za fenomenalan pogodak Marka Golubovića, a zatim izveo korner posle kojeg je njegov zemljak Veljko Birmančević  preokrenuo rezultat. To su samo najupečatljiviji potezi od serije mnogih koje je 19-godišnji vezista izveo protiv ruskog drugoligaša. Još kad se tome dodaju povfremeni "vicevi" u igri Birmančevića, te stalnoženost, mirnoća i smisao za igru nešto defanzivnijeg Nebojše Kosovića dobija se odgovor na pitanje kako je izuzetno mlad tim bio u većem delu utakmice  konkretniji.

Ono što mu nedostaje je -  iskustvo. Tako se i desilo da vrsni tehničar, kakav je sigurno Branimir Petrović, diriguje igrom Volgara i namesti oba gola za sadašnji protiv svog nekadašnjeg kluba. Ruku na srce, Petrović  je imao "pomoć" nesigurne odbrane Partizana u kojoj je silom prilika na mestu desnog štopera igrao Marko Jevtović, a na levom delovao talentovani, ali danas neoprezni Nikola Milenković, pošto je dao autogol za vođstvo Rusa.

U subotnjem matineu nisu se proslavili ni Partizanovi napadači, Abubakar Oumaru je imao tek jedan, prilično mlak udarac, ali je sve vreme delovao nezainteresovan, čekajući vesti o transferu u Kinu, dok je Ismail Beko Fofana propustio zicer, kao u finišu i rezervista Dušan Vlahović, pa će Ivan Tomić morati da poradi i na - realizaciji.

Partizan će u popodnevnim satima, od 17.30,  imati novu  proveru, protiv beloruskog t ima Šahtjora iz Soligorska.


PARTIZAN - VOLGAR 2:2 (2:2)
/Golubović 16, Birmančević 23 - Milenković 13 ag, Plijev 35/

Gledalaca: 50
Sudija: Aleks Stojanot (Kipar)
Žuti kartoni: Branimir Petrović, Bolov (Volgar)

PARTIZAN: Šaranov (od 46. Jovičić) - Vulićević, Jevtović, Milenković, Subić - Kosović, Lukić, Birmančević, Fofana, Golubović, Oumaru (od 70. Vlahović). Trener: Ivan Tomić.

VOLGAR: Sikač, Stešin, Otašević, Doguzov, Zurajev, Bolonin, Petrović, Jakovljev, Kolomičenko, Bolov, Plijev. Igrali su još: Saganovič, Elisejev, Birbin, Aleksin, Bukija, Murihin, Pulgačev. Trener: Jurij Gazaev.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: partizan.rs)

 


tagovi

Veljko BirmančevićSuperligaSrbijaFK PartizanMarko Golubović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara