""
""

Dobra vest za Srbiju, loša za Austriju

Vreme čitanja: 1min | ned. 02.10.16. | 14:56

Austrijanci bez jednog od najboljih igrača

Austrija će u kvalifikacionom meču za Mundijal 9. oktobra na Marakani biti lišena usluga jednog od najboljih igrača. Zbog povrede lista sa spiska selektora Marsela Kolera je otpao ofanzivni vezista Martin Harnik. On će pored duela u Beogradu, odsustvovati i sa utakmice protiv Velsa tri dana ranije u Beču.

Izabrane vesti

Ofanzivac Hanovera je jedan od najvažnijih i najopasnijih austrijskih fudbalera. Selektor Koler ga je koristio na više pozicija, uglavnom kao desno krilo, ali ponekad i kao najsiturenijeg igrača u špicu napada. Protiv Gruzije u prvom kolu kvalifikacija je igrao na krilu, a na EP u Francuskoj je od tri meča počeo u startnih 11 na dva. Protiv Mađarske na krilu, a protiv Portugalaca u defanzivnijoj varijanti kao najistureniji igrač.

Umesto Harnika, selektor Austrijanaca je pozvao mladog napadača Denija Alara iz Šturma. On je trenutno prvi strelac austrijske Bundeslige sa devet golova u osam mečeva i do sada je nastupao za mladu reprezentaciju Austrije. Harnika će u prvih 11 najverovatnije zameniti Lajpcigov napadač Marsel Zabicer

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalfudbalska reprezentacija Srbijereprezentacija AustrijeMartin HarnikAustralija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara