"Ori, Divac i O'Nil"
"Ori, Divac i O'Nil"

Divac pecnuo ljutog rivala: Šek nije bio talentovan, samo jak kao stena

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.03.15. | 13:57

Petnaest godina posle famoznog finala Konferencije legendarni as opleo po najdominantnijem centru svih vremena

Ori, Divac i O'NilNeke rane nikad ne zarastu. Pre malo manje od 13 godina odigrano je ono legendarno finale Zapadne konferencije između Sakramenta i Lejkersa, kada su Lejkersi prošli dalje i na kraju i osvojili NBA. 

Vlade Divac je na četvrtom meču tog finala prodao jednu loptu Robertu Oriju, a ovaj je u poslednjoj sekundi dao trojku preko Krisa Vebera za neverovatnu pobedu Lejkersa od 100:99.
"Onu trojku je mogao da postigne svako. I to nije neko znanje koliko čista sreća", rekao je tada Vlade, posle čega mu je Ori uzvratio istom merom.
"Pogađam ih tokom cele karijere, Vladi je bolje da uzme i čita novine nego što priča", odgovorio je majstor na krilu i krilnom centru.

Izabrane vesti

A 13 godina kasnije, kako navodi Asošiejted Pres, Divac je pecnuo nekada velikog rivala, a sada kolegu i saradnika, manjinskog vlasnika Sakramento Kingsa, Šekila O'Nila.
"Dugo sam u košarci i moram da kažem da on nije jedan od najtalentovanijih velikih momaka koje sam video. Šek nije bio talentovan, samo jak. Ja sam bio talentovan, ali nisam bio jak", bez dlake na jeziku je istakao Vlade.

On trenutno obavlja posao potpredsednika Sakramenta.
"Želim da Kazins postane vođa Kingsa, pravi vođa, da učini stvari boljim. On to može sa svojim sjajnim pasovima, mogućnošću da postiže poene. On može sve", izgleda kao da mu se više on sviđa kao igrač nego Šek.

Bilo kako bilo, dve legende kakve su bile Šekil O'Nil i Vlade Divac neće se pojaviti još dugo vremena.

(FOTO: Action images)


tagovi

Vlade DivacŠekil O'NilSakramento KingsRobert OriNBA ligaLos Anđeles Lejkers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara